Voorwaarts sluit competitie waardig af

0
612

Op een zonovergoten sportpark ’t Twistveen stond zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2010/2011 op het programma. Een Twenterandderby tussen Voorwaarts en Den Ham waarbij voor de Hammenaren het kampioenschap in de derde klasse D nog op het spel stond. Bij winst van Den Ham en verlies of een gelijkspel van Drienerlo zou het kampioenschap een feit zijn. Aan de oranjehemden uit Westerhaar de schone taak om de sportieve plicht te vervullen en, nog belangrijker, het seizoen goed af te sluiten.

Om vijf minuten over half drie gaf scheidsrechter Raaben uit Enschede het startsein en Voorwaarts liet direct zien dat het de wedstrijd serieus nam. De eerste de beste aanval van Voorwaarts leverde een corner op. Gerran Protzman bracht deze corner in de zestien meter en vanuit de scrimmage was het Robbin Jasper die de bal onberispelijk in het net schoot. De eerste minuut en de 1-0 stond al op het scorebord. Of Den Ham zich al bij de tweede plek had neergelegd of dat de spanning te groot was, maar Den Ham toonde een gelaten indruk. Voorwaarts kreeg enkele kleine mogelijkheden maar tot doelpunten kwam het niet. Na een half uur begon Den Ham het initiatief iets over te nemen en dat leidde direct tot mogelijkheden. Gerdo Kuipers kwam alleen oog in oog met Dinand Stuifzandt maar de Voorwaarts goalie redde knap. Ook Shakki Mohamed was voor de Voorwaarts verdediging enkele keren te rap. Bij één van deze rushes kwam hij vrij voor Dinand Stuifzandt. Dinand won het duel om de bal maar Shakki raakte hierbij dusdanig geblesseerd dat hij vroegtijdig het veld moest verlaten. Of dit een aderlating voor Den Ham was valt te bezien daar Robin Bergins zich een waardig vervanger toonde. Vlak voor rust werd de aanvalsdrang van Den Ham beloond. Evenals bij het doelpunt van Voorwaarts leverde een scrimmage, na een corner, een doelpunt op. Het was Gert Nijmeijer die het laatste tikje gaf en daarmee de 1-1 ruststand op het bord bracht.
In de rust werd duidelijk dat de stand bij Drienerlo tegen Eibergen nog 0-0 was hetgeen voor Den Ham nog meer reden was om er in de tweede helft een schepje bovenop te gooien. In de 51e minuut leverde dat resultaat op. Theo Mulder probeerde met een sliding de bal van voet van Robin Bergins te tikken. Hij nam Robin in de actie mee en scheidsrechter Raaben wees resoluut naar de stip. Tim Nijzink liet zich deze kans niet ontnemen en bracht Den Ham hiermee op voorsprong. Toch gaf Voorwaarts zich niet gewonnen, met name Gert Dogger bleek een plaag voor de Hammer verdediging. Het was Bram Vuurboom die met enkele knappe reddingen de voorsprong van Den Ham in stand hield. In de 73e minuut kreeg Gerdo Kuipers en dot van een kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Een paar minuten later deed Gert Dogger waar hij al jaren bekend om is in de regio. Met een droge knal in de korte hoek gaf hij Bram Vuurboom het nakijken en bracht de stand weer in evenwicht, 2-2. In het restant van de wedstrijd deden zich geen noemenswaardige kansen meer voor. Het wachten was op de stand in Enschede. Zou Drienerlo verliezen dan had Den Ham nog een beslissingswedstrijd. Het verlossende bericht uit Enschede was echter teleurstellend voor de Hammenaren. In de 95e minuut had Drienerlo de 1-0 gescoord en daarmee het kampioenschap binnen gehaald. Voor Den Ham rest de nacompetitie en voor Voorwaarts is het seizoen ten einde. Wellicht volgend jaar weer de derby tegen Den Ham of zou het Den Ham in de play offs alsnog lukken?
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Theo Mulder, Thom van de Woning, Ton Tijhuis, Rutger Slot, Gert Dogger, Michel Lensen, Gerran Protzman (78e Rutger Holthuis), Robbin Jasper (57e Wout Roelofs) en Israël Basmaci (57e Jordi Smit)