Voorwaarts sensationeel gelijk

0
654

logo_vv_voorwaarts_125Met een gehavende ploeg moest Voorwaarts aantreden tegen het nog ongeslagen FC Eibergen. Zonder de vaste spitsen Gert Dogger (geblesseerd) en Israël Basmaci (huwelijksreis) moest trainer Tonnie van Veen bijna de gehele aanvalslinie vervangen. In de verdediging werd Thom van de Woning gemist, ook hij was geblesseerd. Toch begon Voorwaarts met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Al in de 7e minuut schoof Theo Mulder, na een voorzet van Robbin Jasper, de 1-0 achter keeper Berry Degenaars. Vijf minuten later maakte FC Eibergen echter de gelijkmaker al. Na wat schermutselingen in de Voorwaarts verdediging kon Guido de Ronde ongehinderd de 1-1 binnen tikken. Voorwaarts liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, ze bleven de aanval zoeken, hetgeen in de 16e minuut al de 2-1 op het scorebord bracht. Na een vloeiende combinatie over een groot aantal schijven was het wederom Theo Mulder die aan het eind van de aanval stond. Met zijn tweede van de middag was de voorsprong weer voor Voorwaarts. Maar ook na deze tik bleef FC Eibergen aanvallen. Eerst was het Dinand Stuifzandt die een laag schot tot corner verwerkte, maar in de 18e minuut werd een hoge voorzet door de verdediging verkeerd beoordeeld en kon Christiaan Krabbenborg de 2-2 laten aantekenen. Ook Voorwaarts bleef kansen creëren, in de 38e minuut kwam Mark Ekkel, na een diepe bal van Robin Bakhuis, vrij voor keeper Berry Degenaars maar zijn inzet ging net voorlangs de goal. In de 45e minuut echter werd een corner van Gerran Protzman door Theo Mulder met het hoofd verlengd en kon Mark Ekkel bij de achterste paal de 3-2 eenvoudig in het net schieten. Een belangrijke treffer zo vlak voor de rust.
In de 54e minuut scoorde FC Eibergen op bijna identieke wijze. Een voorzet ging helemaal voor de goal van Dinand Stuifzandt langs en Dennis Pardijs kon bij de achterste paal de 3-3 scoren. Eibergen bleef aandringen en Dinand Stuifzandt redde oog in oog met een aanvaller de inzet knap. In de 68e minuut vloog de vlam in de pan. Scheidsrechter Huisman beoordeelde een overtreding van Jamie Snippe met een rode kaart. In de consternatie die er ontstond zag scheidsrechter Huisman zich genoodzaakt om ook Robbin Jasper op rood te trakteren. Voor speler(s) en publiek volstrekt onbegrijpelijk. Tegen negen man met 3-3 op het scorebord moest FC Eibergen bloed ruiken zou je zeggen. Maar het tegendeel bleek waar te zijn. Met Tom Hoppen en Rutger Holthuis voor Robin Bakhuis en Michel Lensen bracht trainer Tonnie van Veen fris bloed in de ploeg. De negen “oranjehemden” vochten als leeuwen en zagen deze inzet in de 76e minuut beloond worden. Een snelle uitval bracht linksback Wout Roelofs in stelling en Wout schoot de bal prachtig binnen. 4-3 !!
In plaats van het voordeel van twee man meer leek het wel of FC Eibergen met een man minder op het veld stond. Jordi Smit kwam vrij voor de keeper en zijn inzet werd knap gered door Berry Degenaars en voorkwam daarmee de 5-3. Toch moest Voorwaarts op het laatst buigen voor de aanvalsdrift van Eibergen. In de 86e minuut was het dan ook Hiske Raveling die de 4-4 scoorde. Met debutant Rick Bove voor Jordi Smit gingen de laatste minuten in en probeerde Voorwaarts het punt te koesteren. En dit lukte bewonderenswaardig. Een gelijkspel dat voor de toeschouwers in ieder geval als een overwinning voelde. Bij de spelers was dit anders, ondanks de “negen man” had er wellicht meer in gezeten. Volgende week uit tegen Denekamp. Met een inzet zoals deze middag kan Denekamp de borst nat maken.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe, Rutger Slot, Michel Lensen (75e Tom Hoppen), Wout Roelofs, Theo Mulder, Robin Bakhuis (75e Rutger Holthuis), Gerran Protzman, Mark Ekkel, Robbin Jasper, Jordi Smit (89e Rick Bove).