Voorwaarts pakt eerste 3 punten tegen sterk O.N.

0
870

vwon.jpgNa een goede voorbereiding moest Voorwaarts voor de start van de competitie thuis aantreden tgen O.N. uit Almelo, Het team van Dick Beverdam en Ron Legebeke is bijna helemaal fit behalve Jordy Niks nog niet. Nieuw in het basisteam Alwin Postma en Bjorn Derks. In de warming-up bleek ook Jordy Harms niet helemaal fit en zijn spelen was onzeker. Toch lukte het de technische staf hem te laten starten.
Tegenstander ON heeft de wens om als degradant van de 2e klasse weer zo snel mogelijk terug te komen op dat niveau en het begon ook voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het begin werd Voorwaarts terug gedrongen op eigen helft en kreeg O.N. de beste kansen. Het beloofde op deze manier een moeizame middag te worden voor de oranjehemden tegen de ploeg uit Almelo. Een aantal goede kansen werden om zeep geholpen door O.N., veel goed voorbereidend werk maar de afronding was matig of slecht. Het duurde tot in de 17de minuut voor Voorwaarts gevaarlijk werd en dat was meteen de beste kans van de wedstrijd tot dan toe.

Met een prachtige actie stuurde Jordy Harms de gehele Almelose verdediging het bos in maar zijn lob belande in de handen van de keeper van O.N . Hierna wist Voorwaarts zich toch iets beter in de wedstrijd te voetballen en in 21ste minuut kreeg het een vrije trap op de punt van de 16 aan de rechterzijde. Zowel Gert Dogger als Lars Bove stonden bij de bal, de laatste nam hem en wist in de korte hoek via de paal de keeper te verassen en op dat moment een beetje tegen de verhouding in Voorwaarts op een 1-0 voorsprong te zetten. Hierdoor raakte ON behoorlijk van slag 2 minuten sloeg Voorwaarts wederom toe. Een goed pass van Gert Dogger op de op links in de ruimte gelopen Bernd Bove die met een goede voorzet de vrij staande Jordy Harms vond die eenvoudig de 2-0 kon aantekenen. Een prachtige aanval waarbij Voorwaarts haar kracht liet zien en Jordy Harms zijn eerste competitie doelpunt kon bijschrijven. O.N. wist zich te herpakken en nam de wedstrijd weer over en drong Voorwaarts opnieuw terug op eigen helft, maar echt gevaarlijk werd het niet. Tot vlak voor de rust gebeurde er niet veel meer. ON was beter maar maakte het niet af en Voorwaarts kon er middels een spaarzame counter uit komen. In de 44ste minuut leek het even of Voorwaarts de wedstrijd in het slot zou gooien door een geniale boogbal van Bernd Bove. De keeper was gepasseerd maar de bal kwam op de onderkant van de lat maar sprong net te ver terug en hoewel bij Voorwaarts iedereen dacht dat hij zat was voor de goed leidende scheidsrechter Manneschijn duidelijk geen doelpunt. Zo werd het rusten met een 2-0 voorsprong door een effectief Voorwaarts.
Na de rust kreeg Voorwaarts al snel de kans de wedstrijd te beslissen. Wederom was het Jordy Harms die alleen op de keeper af kon maar weer mislukte zijn lobje. O.N. nam meer risico en Voorwaarts moest verder terug. De counters van Voorwaarts waren gevaarlijk maar hadden geen resultaat. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de druk op de verdediging van Voorwaarts steeds groter maar ze hielden stand. Soms met een noodgreep en een aantal goede reddingen van de doelman , maar O.N. kreeg het niet voor elkaar om te score. De counters van de thuisploeg leverden ook geen doelpunten op doordat Jordy Harms, Gert Dogger en Bernd Bove het net niet wisten te vinden. Ook stond de lat een keer in de weg voor Voorwaarts. Het bleef spannend en een doelpunt van O.N. hing in de lucht. Trainer Beverdam bracht Michel Lensen voor Timo ter Braak. Hierdoor kregen het iets meer vat op het middenveld en het kon op dat moment alle kanten op. In de 88ste werd de wedstrijd beslist. Jordy Harms werd door Bernd Bove diep gestuurd en met een zuivere schuiver maakte hij de 2e van de middag terwijl in de warming-up het nog niet zeker was of hij überhaupt kon spelen. Het was gedaan de scheidsrechter vond het na 93 minuten ook welletjes en Voorwaarts kon 3 punten bijschrijven. O.N. bleek een goed voetballende ploeg te zijn maar mistte te veel kansen. Volgende week moet Voorwaarts naar het altijd gezellige maar lastige Mariënberg. De vrienden uit het gelijknamige dorp speelden in de eerste wedstrijd gelijk en willen ook de volle winst thuis pakken.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks, L. Bove, Slot, B. Bove, ter Braak (71. Lensen), Dogger en Harms