Voorwaarts pakt dik verdiend de eerste 3 punten

0
736

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa de tegenvaller van vorige week moest Voorwaarts vandaag aantreden tegen Drienelo. Een team die doorgaans goed voetbalt, maar heeft dit jaar veel nieuwe spelers. Voorwaarts kon door een blessure niet beschikken over spits Jordy Harms maar was verder compleet op Israel Basmaci na die op vakantie is.
Scheidsrechter Compagner floot om half 3 voor aanvang op het sportpark van de UT. In tegen stelling tot andere sportparken is hier weinig ambiance maar de trouwe Voorwaarts supporters waren en zoals gewoonlijk wel.
Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd, de duels werden gewonnen de eerste 15 minuten van de wedstrijd speelde zich af op de helft van Drienelo. Zonder direct grote kansen te creëren maakte Voorwaarts de dienst uit. In deze periode kregen de bezoekers 3 corners maar de verdediging van Drienelo kon deze gemakkelijk verwerken en de tegengoal voorkomen.
Voorwaarts bleef goed spelen en het tempo was misschien iets te laag om werkelijk gevaarlijk te worden om de Studenten op de knieën te krijgen. Het duurde tot in de 25ste minuut voordat het eerste doelpunt viel. Wout Roelofs werd gestuurd door Bernd Bove. Wout haalde de achterlijn en een kon perfecte voorzet geven.

Introductie scheiding

De goed meegelopen Jordy Niks wist goed te timen en kwam ondanks het lengte verschil boven zijn tegenstander uit en kon binnen koppen, de dik verdiende 0-1 kon op het bord. De rest van eerste helft bleef Voorwaarts de betere ploeg. Drienelo probeerde het wel maar kon geen vuist maken. de enigste speler die wat kon doen stond meestal op en eiland en werd goed bewaakt door de centrale verdedigers van Voorwaarts . In de 42ste minuut leek het nog even 0-2 te worden. Een variant op de corner die nu laag werd terug gelegd kon door Gert Dogger niet worden verzilverd, de paal stond in de weg en rebound was voor de keeper. Ook Wout Roelofs kreeg de bal er niet in en kopte in kansrijke positie net naast het doel.
Na de rust kwam Voorwaarts goed uit de startblokken. Zonder dat de tegenpartij de bal raakte lag de bal al in het doel. Het was bijna een copy van het eerste doelpunt. Wout Roelofs werd door Gert Dogger vrij gespeeld en ook nu weer gaf hij een perfecte voorzet ala David Beckham en nu was het Tim Harms die de keeper kansloos liet en de 0 – 2 aantekende. Dit zou de genade slag moeten zijn voor Drienelo, maar de studenten gaven zich niet zomaar gewonnen. Ze deden er een schepje bovenop en gingen met 3 spitsen spelen. Voorwaarts wist in deze periode ook stand te houden maar kon niet voorkomen dat Drienelo een vrije trap kreeg links van de 16 meter door een onhandige overtreding van Timo ter Braak. Een indraaiende voorzet werd door niemand geraakt en doordat er veel spelers in de 16 meter stonden werd het zicht door keeper Stuifzandt belemmerd en verdween de bal zonder aangeraakt te worden in het doel, de 1 – 2 was een feit. Voor de studenten een teken dat er misschien toch nog wat mogelijk was. Voorwaarts gaf geen krimp en bleef en het spel werd feller. Hier en daar ging er een over de scheef maar de goed leidende scheidsrechter zat er goed boven op. Er vielen een aantal gele kaarten maar er werden geen zware overtredingen begaan.
In de 66ste minuut werd een goede voorzet van Tim Harms net door de keeper aangeraakt en kon nog maar net voorkomen dat de vrijstaande Gert Dogger binnen kon werken. Voorwaarts bleef de betere ploeg en kreeg kansen. Gert Dogger speelde met een prachtige steekpass Jordy Niks vrij maar hij faalde oog in oog met de keeper. Het tempo was te laag om Drienerlo definitief te laten buigen. Drienelo kon zelf niet gevaarlijk worden omdat de verdediging van Voorwaarts onder leiding van de zeer gedreven aanvoerder Nijhof zeer scherp speelde. De ongelukkig spelende Timo ter Braak werd gewisseld voor Mark Smelt waardoor er meer rust in het spel kwam. Het derde doelpunt hing in de lucht en Mark was diegene die de beslissende inleiding verzorgde. Hij speelde Tim Harms goed vrij en zijn voorzet schampte de lat en kwam bijna op de achterlijn bij Jordy Niks. Met een halve omhaal wist hij de bal terug te halen en zijn voorzet kwam in de voeten van Gert Dogger. Gert, die verder weinig gevaar kon stichten wist de bal goed te controleren en met een mooie schijnbeweging speelde hij zichzelf vrij en scoorde in de verre hoek. De wedstrijd was beslist en Drienelo geloofde er niet meer in. Voorwaarts had nog een paar kleine mogelijkheden maar de stand bleef 1-3. De eerste punten van dit voetbal seizoen zijn binnen en daeze waren dik verdiend. Het voetbal kan zeker nog beter maar het seizoen is nog lang. Een goede overwinning is een goede stimulans voor zowel groep en begeleiding. Volgende week komt Marienberg op bezoek in Westerhaar die na 2 verloren wedstrijden zeker scherp zullen zijn.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, T. ter Braak (Smelt), B. Bove, Roelofs, T. Harms, Dogger (Lensen) en Niks