Voorwaarts morst punten in laatste fase tegen DES

0
1279

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week in Nijverdal kwam afgelopen zaterdag de andere Nijverdalse ploeg DES op bezoek in Westerhaar.

Voorwaarts moest het zonder de zieke Michel Lensen en de geblesserde Jordy Niks doen, in hun plaats speelden Kevin Klos en Sander Scherphof in de basis.

Onder leiding van scheidsrechter Steen begon DES fel en was in de beginfase de betere ploeg. Het zette de thuisploeg onder druk zonder echt grote kansen te creƫren. Na 10 minuten nam Voorwaarts de wedstrijd over en werd het meteen gevaarlijk. In de 18e minuut viel het eerste doelpunt. Na goed voorbereidend werk van Gert Dogger kon Lars Bove de bal simpel intikken. Nog geen 2 minuten later verdubbelde Voorwaarts de stand. Na een goede crosspass van Sander Scherphof werd Roy de Lange diep gestuurd die oog in oog met de keeper de bal onder de sluitpost door schoof en de stand op 2-0 zette. In die fase had Voorwaarts de tegenstander bij de strot en hadden de wedstrijd moeten beslissen. Mauro Slatius kwam 2 keer vrij voor de keeper maar faalde. Ook Gert Dogger hielp een soortgelijke kans om zeep. DES mocht blij zijn dat de rust met een 2-0 stand werd bereikt.

Na de rust begonnen de gasten wederom goed. Vrij snel werd de aansluitingstreffer gemaakt. In de 52e minuut werd een corner bij de 2e paal niet goed verwerkt en in 2 pogingen scoorde Sven Mensink de aansluitingstreffer voor DES. De wedstrijd was in die fase in evenwicht. Voorwaarts ging echter op zoek naar een derde treffer en die kwam in de 62e minuut. Gert Dogger was geheel alleen verantwoordelijk voor die treffer. Een diepe bal kon normaal gesproken simpel uitverdedigd worden maar Gert was de verdediger te slim af. Hij ontfutselde de bal op de achterlijn en wist de keeper te omspelen. Uit een bijna onmogelijke hoek wist hij net dat gaatje te vinden waar de bal nog net tussen de palen het doel in kon waardoor Voorwaarts weer op een comfortabele voorsprong kwam.

De wedstrijd leek beslist en Voorwaarts gaf weinig meer weg. Net als vorige week was er wederom een probleem bij de keeper van Voorwaarts. Dit keer was het Dinand Stuifzandt die de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten en kwam opnieuw Joel Wessels in het doel. Met nog 10 minuten op de klok leek de overwinning binnen maar hoe anders verliep dat laatste deel. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed vastgepakt door de keeper en via de rebound schoot Jurre Canter Visscher de bal achter doelman Wessels. DES veerde weer op en probeerde Voorwaarts onder druk te zetten. Vele overtredingen waren in de fase de hoofdmoot terwijl de goed leidende scheidsrechter in die fase ook gele kaarten moest trekken. Bij een van die overtredingen kreeg DES een uitgelezen kans om vanaf net buiten de 16 meter te scoren. Aanvoerder Pieter Rozema blijkt nog steeds een specialist te zijn en krulde de bal om de muur in het doel. In amper 5 minuten was DES weer langszij gekomen en met nog 5 minuten en wat extra tijd kon de wedstrijd nog alle kanten op. Beide ploegen gaven alles om in ieder geval dat ene punt te waarborgen hetgeen ook lukt. Geen grote kansen meer voor beide teams waarna na 94 minuten de 3-3 de eindstand werd.

Erg zuur voor Voorwaarts dat de wedstrijd in de tas leek te hebben en gezien de kansenverhouding ook meer verdiende. DES bleek echter een taaie tegenstander te zijn dat zich knap terug vocht op vreemde bodem.

Volgende week gaat Voorwaarts naar Ommen op bezoek bij OZC waar de wedstrijd om 14:30 uur begint.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt (71. J. Wessels), de Lange, B. Wessels, Wolters, Scherphof (51. Roelofs), Slot, Bove, Klos, Boertje, Dogger, Slatius (68. Visser)