Voorwaarts maakt pas laat het verschil.

0
657

vvvoorwaartslogo_171Zaterdag 4 oktober reisde Voorwaarts af na Almen om daar te spelen tegen de plaatselijke VV. De wedstrijd stond onderleiding van dhr. G.J. Maneschijn uit Daarlerveen.

Voorwaarts begon te gemakkelijk aan de wedstrijd wat direct resulteerde in een kans voor Almen, maar de Voorwaarts goalie Jan Peter Ekkel hield zijn doel schoon. Nadat dit gebeurd was pakten de Westerhaarders het beter op. In de vijfde minuut kreeg Gert Dogger een uitstekende kans, maar hij schoot over. Een minuut later veroverde Rutger Slot de bal op het middenveld en hij stoomde op richting het vijandige zestien meter gebied. De bal werd door hem ingespeeld op Gerran Protzman en deze kaatste de bal terug naar dezelfde doorgelopen Rutger Slot. De middenvelder kwam oog in oog te staan met de Almense doelman en schoot de 0-1 binnen. Voorwaarts hield de druk en kreeg kansen. Zo was het Wout Roelofs die in de veertiende minuut de bal via de doelman op de paal schoot. Ondanks dat Voorwaarts de betere partij was moesten de Westerhaarders wel op hun hoede blijven, want de uitvallen van Almen waren gevaarlijk. Na een half uur spelen kreeg Gert Dogger bij de tweede paal een uitstekende kans, maar hij was niet alert genoeg. In de 38ste minuut komt Almen op gelijke hoogte door een foutieve inschatting van de Voorwaarts doelman, zodoende kon Daan Boman de 1-1 binnen kon schieten. Gelukkig voor de formatie van trainer Tonnie van Veen, was het Robin Smits die twee minuten later de 1-2 binnen schoot en Voorwaarts weer op voorsprong bracht. Deze stand zou gehandhaafd blijven tot de thee.

Almen kwam na de rust met opgestroopte mouwen uit de kleedkamer en koos van quitte af aan de aanval. Dit resulteerde onmiddellijk in een dot van een kans, maar gelukkig voor de Westerhaarders werd deze kans op miraculeuze wijze voor open doel gemist. Voorwaarts kon de voorsprong niet verder uitbouwen en de marge bleef maar 1 doelpunt, hierdoor bleef Almen er nog in geloven. Ze maakten het Voorwaarts bij tijd en wijle moeilijk met hun snelle en directe aanvalspel. De meegereisde Voorwaarts supporters waren nog niet gerust op een goede afloop. De verlossing voor hen kwam pas in de 90ste minuut, Gert Dogger schiet de 1-3 binnen. Een prachtig schot vanaf de zestien meter die in de rechterbovenhoek verdwijnt. Nu is het Almense verzet pas gebroken en krijgt Voorwaarts de zo lang gekoesterde marge van 2 doelpunten. In de resterende speeltijd is het wederom Rutger Slot die scoort en zijn tweede doelpunt van de middag maakt en de eindstand op 1-4 bepaald. De overwinning was wel verdiend maar kwam zeker niet makkelijk tot stand.

Volgende week speelt Voorwaarts thuis tegen SVVN uit Nijverdal, met wie zij op dit moment de tweede plaats delen. Deze aanvang van de wedstrijd op het sportpark `t Twistveen is 14:30 uur.