Voorwaarts krijgt te weinig

0
617

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe thuiswedstrijd tegen Hardenberg’85 leverde uiteindelijk slechts één punt op. Het spel zag er in ieder geval beter uit dan de voorgaande weken en er was volop strijd aanwezig. Maar tegen negen man had er meer in gezeten, had er meer uitgehaald moeten worden. Nog steeds met een waslijst aan afwezigen moest trainer Marcel Borkent een opstelling uit de hoge hoed toveren die tegen de nummer laatst op de ranglijst, Hardenberg’85, de punten in Westerhaar zouden houden. Marcel Borkent had in de week voorafgaand aan deze wedstrijd zijn contract met één jaar verengd. De eerste 20 minuten waren voor Voorwaarts. Enkele prachtige combinaties hadden meer verdiend. Een doelpunt bleef echter uit. In de 21e minuut sloeg de schrik toe toen Rick Koelman een afgeslagen corner schitterend achter Dinand Stuifzandt binnenschoot. De 0-1 was niet verdiend en Voorwaarts bleef de aanval zoeken. In de 38e minuut werd dit beloond toen Jordi Harms op links de verdediging te kijk zette en de bal keurig terug legde op Rutger Slot die snoeihard de 1-1 liet aantekenen.

Ook in de tweede helft was het Voorwaarts die voor de drie punten wilde gaan. In de 70e minuut leek scheidsrechter Poffers de wedstrijd te gaan beslissen, een tweede gele kaart voor Ronald Jonkman betekende rood. De heftige protesten van Rick Koelman werden Poffers ook te veel en ook hij kon met twee keer geel naar de kleedkamer. Nog twintig minuten, 1-1 op het scorebord. Dit moest toch uitgespeeld kunnen worden. Marcel Borkent gaf aan het speelveld heel breed te houden, zodat de negen van Hardenberg het uiteindelijk niet meer zouden kunnen belopen. Kans op kans deed zich voor. Met Michel Lensen voor de geblesseerde Rutger Slot, met Robin Jasper als extra aanvaller voor Jordi Niks werd voortdurend de aanval gezocht, maar de bal wilde er niet in. Hardenberg’85 hield knap stand en de terechte teleurstelling bij de oranjehemden was groot. Slechts één punt. De eerste helft van de competitie zit erop. Over twee weken begint de terugronde met een uitwedstrijd tegen Kloosterhaar.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Theo Mulder, Jordi Niks (76e Robin Jasper), Rutger Slot (Michel Lensen), Patrick Webbink, Tom Meijer, Jordy Harms, Gert Dogger en Wout Roelofs.