Voorwaarts krijgt de complimenten maar Quick’20 de punten

0
874

quivoo.jpgZaterdag 7 mei stond in het teken van vele beslissingen in de 3e klasse D. Voor Voorwaarts en Quick’20 zeker ook. Quick’20 zou bij eigen winst en verlies van DZSV kampioen kunnen worden en Voorwaarts zou bij winst de 3e periodetitel halen. De druk lag echter bij de thuisploeg Quick’20 die moest winnen.
Trainers Beverdam en Legebeke konden opnieuw over alle spelers beschikken. Dit zijn er op dit moment nog 15 maar alle fit en in vorm. De wedstrijd begon om half 3 en Quick liet er geen gras overgroeien en maakte van meet af aan duidelijk dat ze er voor gingen vandaag. Voorwaarts gaf geen krimp in de eerste 5 minuten en begon daarna zelf ook lekker te voetballen. Het middenveld en verdediging stonden zoals de laatste weken goed en het tempo was moordend in het begin en bij een temperatuur van ca 25 graden zou dit voor beide teams een uitputtingslag worden. Na 20 minuten was de storm van Quick, die geen kans opleverde, een beetje geluwd en kwam Voorwaarts als meest aanvallend team ook tot de eerste kans in de wedstrijd. Een goede balverovering op het middenveld waarbij Gert Dogger de bal kreeg en in een beweging door lobde over de verdediging van Quick waar de goed meegelopen Jordy Harms de bal net niet kon raken en over de keeper kon schieten. De afvallende bal werd al weer snel heroverd en wederom was het Gert Dogger die van een meter of 25 kon uithalen maar hier werd de keeper van Quick niet echt bang van en kon hem vrij eenvoudig onderscheppen. Voorwaarts hield het spel goed breed en kon een aantal mooie voorzetten geven maar geen werd op waarde geschat en het bleef 0-0 met een beter Voorwaarts.

Introductie scheiding

Quick liep steeds meer achteruit en Voorwaarts dicteerde het spel. Beide teams kwamen voor de rust nog een keer vrij voor de keeper. Bij Voorwaarts was het Jordy Harms die de uitstekende keeper niet kon passeren en bij Quick stuitte de spits ook op een goede keeper die ook zijn doelschoon hield. De ruststand was 0-0 en ook bij DZSV was het nog 0-0 dus alles ingrediënten voor een spanende 2de helft.
Na de rust was het al bijna meteen raak voor Voorwaarts. Quick had amper een bal geraakt toen Bernd Bove de 0-1 had moeten maken. Hij passeerde de keeper en schoot vanuit een moeilijke positie richting doel. De bal werd met een laatste krachtsinspanning door een verdediger van de doellijn gered. Hierdoor bleef het 0-0 en volop spanning op het veld. In de 55ste minuut was het niet de keeper of een speler die Quick goed gezind was maar de lat van het doel. Een vrije trap genomen door Gert Dogger spatte op de lat uiteen en de rebound van Jordy Harms raakte wederom de lat op bijna de zelfde plek. Quick kwam met de schrik vrij en werd terug gedwongen door een ontketend Voorwaarts dat spel maakte en Quick terug drong op eigen helft. De thuisploeg had nog een troef achter de hand en bracht routinier Tim Engberts in het veld. Hij was hoognodig voor de koploper en bracht meer aanvallende impulsen voor Quick. De temperatuur en het tempo begonnen zijn tol te eisen en na 70 minuten waren het toch de Oldenzalers die de score opende. Een rommelige aanval eindigde bij de eerste bal en met een knal in de korte hoek wist Rob Teders keeper Stuifzandt te verslaan. Quick kwam op voorsprong maar wel tegen de verhouding in zo gezegd maar niemand die daar om gaf bij Quick. Voorwaarts had het beste gegeven en met wat wissels probeerde trainer Beverdam nog wat af te dwingen. Jordy Harms was met prachtige acties nog 2 keer dicht bij de gelijkmaker maar wederom redde de keeper van Quick uitstekend. Voorwaarts nam meer risico’s om er toch nog een verdiend gelijkspel uit te halen en gaf meer ruimtes weg. Daar wist Tim Engberts wel raad mee en Quick kon eindelijk wat meer laten zien dat ze de koploper zijn. In de 88e minuut werd de wedstrijd beslist. Uiteraard lag Tim Engberts aan de basis van dat doelpunt die door Bob Snijders netjes werd afgerond. Bij Voorwaarts ging het licht uit na een goede wedstrijd waarin het meer had verdiend. Echter voetbal is een sport waar eerlijkheid niet altijd telt. Voor de 2e keer dit seizoen won Quick’20 tegen de verhouding in van Voorwaarts. De Westerhaarders kunnen zich op gaan maken voor nog een belangrijke wedstrijd. Kloosterhaar won en nadert Voorwaarts tot op 2 punten voor de periode dus moet het team volgende week tegen Achilles nog vol aan de bak. Achilles is ondanks de winst reeds gedegradeerd maar dat wil niet zeggen dat het een makkelijke wedstrijd wordt voor Voorwaarts. Als Voorwaarts het niveau haalt van de laatste weken moet het volgende week een feestje worden in het Tweelingdorp.