Voorwaarts knokt zich naar verdiende zege op Blauw Wit’66

0
2182

De kater van de nederlaag tegen Marienberg kon weggespeeld tegen Blauw Wit ’66 uit Holten. Op een fris sportpark ’t Twistveen werd om half 3 begonnen zonder Bram Visser wegens werk, voor hem begon Michel Lensen aan de aftrap.

In de beginfase leek het daar nog niet echt op. Blauw Wit kreeg een paar corners, Jordy Wolters moest redden toen Dinand Stuifzandt al uitgespeeld was. Maar gaandeweg herstelde Voorwaarts het evenwicht. En in de 11e minuut leverde de eerste kans meteen een doelpunt op. Vanuit een klutssituatie werd Gert Dogger vanaf rand strafschop gebied aangespeeld. Niet hard maar uiterst secuur vond hij de linkerbenedenhoek. Erg bevrijdend werkte dit echter niet. Het team bleef angstig spelen. Met veel spelers rond de 16. In de 24e minuut leverde een duw van Bjorn Wessels een vrije trap op, die werd goed genomen door Jasper Kampman. Keeper Dinand Stuifzandt kon wel keren maar niet vasthouden. De rebound was een prooi voor Stefan Dijkink: 1-1. Behoudens een grote kans voor Michel Lensen, hij kreeg geheel vrijstaand de voorzet van Gert Dogger niet onder controle, gebeurde er in gelijkwaardige 1e helft niet veel meer.

Daar kwam in de 2e helft de broodnodige verandering in. Vanaf de 1e minuut speelde Voorwaarts met veel meer energie. Er werd hoger druk gezet en veel gedurfder gespeeld. Vooral tussen de 46e en 65e minuut leverde dit veel kansen, mogelijkheden en corners op. Maar Dogger, Slatius, Klos en Lensen waren niet erg gelukkig in de afwerking. In de 68e minuut een waarschuwing aan de andere kant. Dijkink schoot van dichtbij in zeer kansrijke positie over. Voorwaarts hield het initiatief maar de echte grote kansen bleven uit. Tot de 82e minuut. Eindelijk het moment voor Mauro Slatius. Hij hikte er al lang tegenaan, maar misschien is hij er nu van verlost. Hij speelde zichzelf goed vrij en schoot via de handen van de keeper de verlossende 2-1 binnen. In de slotfase misten Slatius en van Nuil nog de kansen voor een ruimere voorsprong. Het laatste moment was voor Blauw Wit. De vrije trap van Remon Muller ging maar centimeters naast. De zeer belangrijke overwinning was een feit. Compliment voor de uitstekend leidende scheidsrechter Moeken. In deze sportieve wedstrijd kon hij de kaarten op zak houden.

Stuifzandt; de Lange, Wessels, Wolters, Slot (70 Scherphof), Roelofs; Lensen (70 Boertje) Klos, Bove ; Dogger( 82 van Nuil) en Slatius.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. We ontvangen dan Juliana ‘ 32 uit Hengelo.