0
258

Zaterdag 25 november speelde Voorwaarts 1 hun uitwedstrijd tegen Bruchterveld 1.

Bruchterveld heeft 2 punten meer verzameld  dan Voorwaarts.
Als de wedstrijd begint zien we al na 1 minuut een gigantische kans voor Kilian Ekkel, na goed doorzetten van Mauro Slatius. Helaas heeft Kilian zijn vizier nog niet op scherp staan en schiet hij de bal naast het doel.
Enkele minuten later krijgt Kevin Klos een mooie schietkans, maar zijn bal wordt half geblokt en gaat naast het doel. De corner wordt door Dylan Snippe goed ingekopt, maar de doelman weet zijn doel schoon te houden met een katachtige redding.
Er zijn 6 minuten gespeeld en dit lijkt het sein dat er een open wedstrijd van gemaakt gaat worden.
Bruchterveld begint nu aan hun kansen en 10 minuten later is het paal, open kans voor het doel over en 2 geweldige reddingen van Dinand Stuifzand, die ervoor zorgen dat het nog steeds 0-0 is.
In de tussentijd heeft Julian Slot een prima solo tot de achterlijn afgerond met een voorzet die na een scrimage bij de keeper van Bruchterveld in de handen belandt.
Na zo`n 25 minuten moet Sander Scherphof gewisseld worden. Hij was al niet okselfris aan de wedstrijd begonnen na zijn uitvalbeurt van afgelopen week. Sander wordt vervangen door Wout Roelofs.
Voor rust zien we nog 2 goede kansen voor beide teams, maar beide keren zijn de doelmannen de winnaars, waardoor we met een stand van 0-0 de rust in gaan.
Dat had ook 5-0, 0-5 of 5-5 kunnen zijn op basis van de kansen die er gecreëerd zijn. Het lijkt erop dat beide teams moeite hebben met scoren…….

Voorwaarts begint ongewijzigd aan de 2e helft. Bruchterveld zakt iets verder in en Voorwaarts is meer in balbezit.

Dit spelbeeld zorgt voor minder kansen voor beide teams, maar Bruchterveld lijkt meer vanuit hun kracht te gaan voetballen, namelijk counteren.
Dit resulteert in de 60e minuut in een diepe bal richting de fysiek sterke Tom Bekman. Zijn directe tegenstander Thomas Olsman doet er alles aan om de spits van Bruchterveld het lastig te maken, maar Thomas kan niet voorkomen dat de voorzet van de achterlijn hard voor het doel wordt gebracht en via een been van één van de Voorwaarts-verdedigers in het doel terecht komt. 1-0
Bruchterveld gaat nu nog meer op de counter spelen en dat zorgt ervoor dat al snel na de 1-0 ook de 2-0 tegen de touwen ligt. Na slecht wegwerken van een simpel ogende hoge bal, kan Milan Eggengoor aanleggen voor de 2-0. Even daarvoor werd een glaszuiver doelpunt van Voorwaarts afgefloten na een (onterecht) vlagsignaal van de grensrechter.
Voorwaarts brengt David Heerkes en Jordy Harms in het veld en gaat achterin meer risico`s nemen.
Dat zorgt ervoor dat het weer een wedstrijd wordt, zoals we de 1e helft gezien hebben. Veel ruimtes op het veld, met veel mogelijkheden. Toch zien we dat Voorwaarts steeds meer druk op het doel van Bruchterveld krijgt. En dat resulteert in de 75e minuut in een corner, die door Julian Slot goed ingebracht wordt. Lars Bove staat op de goede plek en wijst zijn team met een harde kopbal de juiste weg. 2-1
Hierna gaat de wedstrijd alle kanten op. Voorwaarts maakt 2 “buitenspel”-doelpunten en Bruchterveld krijgt goede counter mogelijkheden. Junior David Heerkes neemt een afvallende bal op de borst gevolgd door een ziedend schot die rakelings over de lat scheert.
Toch lijkt het erop dat Bruchterveld de overwinning over de streep trekt. Scheidsrechter Maathuis heeft al enkele keren op zijn horloge gekeken, maar door de vele wissels en blessure-gevallen besluit hij nog wat extra tijd bij te trekken. In de zgn. ‘dying seconds’ krijgt Voorwaarts weer een kans en nu is het Jordy Harms, die de trekker goed overhaalt, waardoor het in de 95e minuut van de wedstrijd 2-2 wordt.
Niet onverdiend, maar wel met de hakken over de sloot nog een punt.
Voor beide teams is dit een uitslag waar je niet veel verder mee komt, maar beide teams weten ook dat het anders had kunnen aflopen als de tegenstander hun kansen beter benut had.

Volgende week beter de kansen benutten, dat moet dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen s.c. Daarle.

Zaterdag 2 december   14.30 uur      Voorwaarts 1  –  s.c. Daarle 1

Opstelling:   D. Stuifzand, T Olsman (R. de Lange), C. Sickman, S Scherphof (W. Roelofs), D. Snippe, L. Bove, J. Slot, K. Klos (D. Heerkes), B. Bove, M. Slatius, K. Ekkel (J. Harms)