Voorwaarts klopt WZC WapenveldZaterdag

0
636

voorwaarts__wzc_wapenveld_20090516_1357492040_80016 mei stond de returnwedstrijd voor de eerste ronde van de nacompetitie derde klasse C en D op het programma. Vorige week verschafte Voorwaarts zich een goed uitgangspositie door in Wapenveld met 1-1 gelijk te spelen. Scheidsrechter van Diepen uit Wezep floot om iets over half drie onder prima weersomstandigheden af voor de wedstrijd.
De mannen van Tonnie van Veen begonnen goed aan de wedstrijd en in de 14de minuut was het Rutger Slot die vanuit een vrijetrap de 1-0 binnen schoot. Voorwaarts zette deze lijn door en zo was het Wout Roelofs die in de 30ste minuut de 2-0 op het scorebord bracht. Wout was alert en kon de rebound, nadat Gerran Protzman de lat had getroffen binnen tikken.

Na een half uur spelen kregen de Wapenvelders ook kansen. Voorwaarts doelman Dinand Stuifzandt keerde in de 35ste minuut op prima wijze een schot. Maar twee minuten later moest hij wel lijdzaam toezien hoe Albert Tessemaker een vrijetrap strak in het net schoot (2-1). Nog geen minuut later is het Gerran Protzman die tot twee maal toe zijn inzet gekeerd ziet door doelman van Dijk. Als eerste wordt zijn kopbal vanuit een voorzet van Gert Dogger van de lijn gehaald en de rebound wordt wederom van de lijn gehaald. In de blessuretijd van de eerste helft is het echter Voorwaarts dat goed weg komt. Bij de tweede paal wordt namelijk rakelings naast geschoten en zodoende gaan de spelers aan de thee met een 2-1 ruststand.
Trainer Bauke Pot heeft in de rust zijn mannen blijkbaar op scherp gezet want in de 46ste minuut kreeg WZC onmiddellijk een goede kans maar gelukkig voor Voorwaarts werd deze niet verzilverd. Na vier minuten spelen in de tweede helft raakt scheidsrechter van Diepen geblesseerd en vraagt om verzorging. (Scheidsrechter van Diepen ondergaat een blessure behandeling)
Na enkele minuten verzorgen wordt er weer begonnen maar in de 51ste minuut van de wedstrijd fluit hij dan toch af omdat het niet verder gaat. Er wordt onmiddellijk gezocht naar een vervanger en deze wordt gevonden in de persoon van dhr. Klein Kromhof uit Daarlerveen die van de markt geplukt wordt in Nijverdal. Om half vijf wordt de wedstrijd weer hervat en WZC begint furieus. WZC gooit haar hele hebben en houwen in de strijd en probeert met het fysieke de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Voorwaarts beperkt zich in de fase tot verdedigen en loert op de counter. Maar na 20 minuten is de storm over en krijgen de Westerhaarders weer lucht. In de 70ste minuut is het Wout Roelofs die na goed doorzetten net naast schiet. Vier minuten later is het Gert Dogger die de 3-1 op z`n schoen heeft maar zijn inzet is te zacht waardoor de bal van de doellijn gehaald kan worden. Elf minuten voor tijd is toch raak. Vanuit een voorzet van Rutger Slot die door allen en ieder wordt gemist is het de Westerhaarse dribbelaar Israel Basmaci die de bal van een meter of acht in het dak van het doel schiet en hiermee de stand op 3 – 1 brengt.

In de resterende tijd kwam Voorwaarts niet meer in moeilijkheden behalve dan dat Gert Dogger hands in zijn eigen zestien meter veroorzaakte en WZC een strafschop kreeg toe gewezen. De strafschop werd in eerste instantie door doelman Dinand Stuifzandt gekeerd maar Thomas Groffen schoot in de nastoot alsnog de 3-2 binnen. Na dit doelpunt floot scheidsrechter Klein Kromhof af en door dit resultaat behaalde Voorwaarts de tweede ronden van de nacompetitie.
In deze tweede ronde treedt Voorwaarts op Hemelvaartsdag om 14:30 aan tegen v.v. Hellendoorn. Op zaterdag 23 mei staat de returnwedstrijd in Hellendoorn op het programma.(VV Voorwaarts)