Voorwaarts klopt SVVN.

0
1729

img_7719_1024x768__kopie_400Zaterdag 11 oktober stond er, kijkend naar de huidige ranglijst, een topper op het programma. Na vijf wedstrijden deelt Voorwaarts de tweede plaats met SVVN uit Nijverdal. En uitgerekend deze ploeg kwam vandaag op bezoek op sportpark ‘t Twistveen.

Scheidsrechter Floors floot om iets over half drie af voor deze wedstrijd en Martijn Plattje was pupil van de week

SVVN begon de wedstrijd met een hoog tempo. Reeds in de eerste minuut kregen de gasten een goede kans, na knullig verdedigen aan Voorwaarts kant, maar gelukkig voor de Westerhaarders ging de bal voorlangs en werd hen een snelle achterstand bespaard. Beide ploegen speelden leuk voetbal en dit kwam de wedstrijd ten goede. Zowel Voorwaarts als SVVN kregen kansen en het was eigenlijk een wonder dat het met de rust nog 0-0 stond. Zo waren het Mark Ekkel, Gert Dogger en Gerran Protzman van Voorwaarts die in uitstekende scoringspositie kwamen, maar het niet afmaakten. SVVN was nog het dichtst bij een doelpunt, maar een kopbal stuiterde via binnenkant paal op de lijn waardoor de Voorwaarts verdediging de bal alsnog kon wegwerken.

Na de thee hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Voorwaarts was wel meer aanwezig dan in de eerste helft doordat het meer vooruit speelde. Op deze manier werden de Nijverdallers wat meer onder druk gezet. SVVN had wel iets meer balbezit maar kon dit niet uitdrukken in kansen. Halverwege het tweede bedrijf voerde SVVN de druk nog wat meer en Voorwaarts kwam deze periode minder aan voetballen toe. Maar na een minuut of tien kregen ze weer de grip terug en kwamen ze weer in het spel voor. In de 75ste minuut kwam Gert Dogger, na een uitstekende pass van Gerran Protzman, oog in oog te staan met de Nijverdalse doelman Alex Calkhoven. De Voorwaarts spits bleef koel en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later was het weer Voorwaarts dat scoorde. Nu vanuit een vrijetrap vanaf links die goed ingekopt werd door Israël Basmaci (2-0). SVVN gaf zich echter nog niet gewonnen en zette alles op alles. Twee minuten voor tijd kreeg Gert Dogger een goede kans om de wedstrijd definitief op slot gooien, maar zijn lob was te kort en gepakt kon worden door de SVVN goallie. Deze schoot op zijn beurt snel uit en vanuit de aanval die hieruit volgt, scoren de SVVN-ers (2-1) in de persoon Frank Bolink en komt de spanning in de dying seconds weer terug. SVVN brengt nog een extra aanvaller in een laatste poging alsnog een punt mee naar huis te nemen. De uitstekend kepende Voorwaarts doelman, Jan Peter Ekkel, houdt zijn doel verder schoon en zodoende is de 2-1 overwinning een feit.

Door deze overwinning staat Voorwaarts nu alleen op de tweede plaats, met drie punten voorsprong op SVVN, Eibergen en DES. Volgende week komt Voorwaarts niet in actie, maar over twee weken (25-10) is er weer een thuiswedstrijd. Dan komt de tweede Nijverdalse ploeg, DES, op bezoek. Zoals gewoonlijk begint ook deze wedstrijd om 14:30 uur.

WesterhaarDigitaal.nl was ook aanwezig om deze wedstrijd vast te leggen en de foto`s zijn nu te zien in het fotoalbum.
(Martijn staat regelmatig op de foto, maar u kunt wel nagaan waarom)