Voorwaarts kan een flink gat slaan

0
1592

headerleft_01

WESTERHAAR – Voorwaarts kan komende weekeinde een belangrijke stap zetten richting kampioenschap in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. De Westerhaarse ploeg gaat op bezoek bij het Enschedese PW, de huidige nummer twee in de competitie.
Koploper Voorwaarts heeft momenteel 32 punten uit twaalf wedstrijden. PW volgt met 28 punten uit elf wedstrijden.
Trainer William Breukers trapt hard op de rem waar het gaat om voorbarige euforie, zelfs als zijn ploeg de topper zou winnen. `Er zijn nog zeven competitieweken te gaan en zeven keer drie punten zijn nog altijd 21 punten”, zegt de 53-jarige Hengeloër. “Je moet al die wedstrijden eerst winnen, voordat je de buit binnen hebt. Het is duidelijk dat we voor de titel gaan.
Maar PW, Drienerlo en in mindere mate De Esch zijn nog niet verslagen hoor”, stelt hij vast. Breukers kan de degradant niettemin in één seizoen én in zijn eerste jaar als trainer bij de club terugbrengen naar de derde klasse. Om daarna naar de Lutte te vertrekken. Ook zijn vorige clubs Luctor et Emergo en Enter verliet hij met een titel, zij het na twee seizoenen.
Werk is de reden van zijn besluit om naar een zondagclub te verkassen, meldt Breukers, die voor TPG Post werkt. “Zondags ben ik vrij en dat maakt het een stuk gemakkelijker. Maar we waren graag met elkaar doorgegaan.” Afgelopen zaterdag won Voorwaarts het inhaalduel tegen Daarlerveen. Ofschoon het op papier een makkelijke tegenstander betrof, had Voorwaarts het moeilijk met de ploeg die achtste staat en nog niet veilig is. “Dat kun je toeschrijven aan de tegenstander, die misschien niet echt motiveert. Tegen PW denk ik niet dat we daar geen last van zullen hebben.” `We gaan voor de titel. Maar PW en Drienerlo zijn nog niet verslagen, hoor
(bron:Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier