Voorwaarts in vrije val na zware nederlaag bij lijstaanvoerder

0
606

logo-vv-voorwaarts-125.jpgVoor de wedstrijd tegen de Esch had trainer Loode weer de beschikking over aanvaller Israel Basmaci maar doordat hij niet getraind had begon hij op de reservebank. Om half 3 floot scheidsrechter Pouls die Voorwaarts dit seizoen al voor de 3e keer op het programma had staan (ON en Den Ham in de beker waren de andere keren) voor het begin van de wedstrijd. Het zou uiteindelijk een zeer koude middag worden en dat lag niet alleen aan de weersomstandigheden.
Het begin van de wedstrijd was zeer aftastend. Beide teams hielden de verdediging goed in stand en alles speelde zich af op het middenveld. Na een kwartier moest Voorwaarts weer een tegenslag incasseren. Mark Smelt die het creatieve brein op het middenveld moest zijn viel uit met een hamstring blessure en werd vervangen door Tim Harms. Gert Dogger ging een linie naar achteren spelen. Hierdoor werd de ruimte op het middenveld erg groot maar bleef Voorwaarts toch redelijk eenvoudig overeind. Echter door een persoonlijke fout van aanvoerder Nijhof die kinderlijk eenvoudig de bal als laatste man verspeelde was het voor aanvaller Bos een simpel klusje om de score te openen.

Introductie scheiding

Voorwaarts bleef in die fase knokken voor een goed resultaat maar verloor bijna elk duel op het veld. De keeper van De Esch had tot dat moment nog niets te doen gehad, op een hoge cornerbal na. In de 38e minuut hielp Voorwaarts de tegenstander wederom aan een mooie gelegenheid. Bjorn Wessels duwde zijn tegenstander die op dat moment niet gevaarlijk was opzichtelijk voor de scheidsrechter in de rug en een vrije trap op een prachtige plek was een klein kunstje voor Benneker die de bal onhoudbaar voor doelman Stuifzandt in de rechter bovenhoek liet verdwijnen.
Het spel van Voorwaarts zakte daarna na een bedenkelijk niveau en de koud kleumende supporters hoopten dat de mannen in de rust wakker werden geschud.

Na rust leek het erop dat Voorwaarts beter ging spelen. Het team kreeg een paar kleine mogelijkheden en de keeper van De Esch moest voor het eerst deze middag aan de bak maar in alle ballen vielen voor de spelers van Voorwaarts net verkeerd. Toen in de 50e minuut de verdediging van Voorwaarts wederom simpel balverlies had scoorde de snelle Vehof makkelijk de 3 – 0 en was de wedstrijd helemaal gedaan. De Esch speelde vanaf dat moment een slimme tactiek. Ze lieten Voorwaarts wat meer komen zonder veel ruimte weg te geven maar dat betekende veel ruimte voor de snelle spitsen. In de 70e minuut profiteerde aanvaller Vehof van die situatie en zette de 4 – 0 op het bord. Vreemd genoeg ging aanvoerder Nijhof vanaf dat moment op het middenveld spelen waardoor De Esch vrij eenvoudig de score konden vergroten. Voorwaarts had al lang de handdoek gegooid maar liet ook nog eens zien hoe je makkelijk doelpunten kunt weg geven. Voor de arme supporters die de kou trotseerden en de vrije middag naar hun clubje wil kijken was het een beschamende vertoning. In de 85e minuut scoorde van Mook de 5 – 0 en in de slotminuut maakte Adolfsen de 6 – 0. Gelukkig voelde scheidsrechter Pouls aan dat Voorwaarts al ruime tijd Knock out was geslagen en floot hij precies na 90 minuten af.
Voor Voorwaarts de 5e nederlaag op rij en is bezig met een vrije val op de ranglijst. Trainer Loode en zijn team zullen de hoofden bij elkaar moeten steken en in een grote spiegel moeten kijken om deze situatie om te buigen naar een Voorwaarts waardig niveau. Hopelijk blijft het altijd trouwe publiek ook in deze moeilijke tijden het team steunen op het moment dat het echt nodig is. Er schuilt te veel kwaliteit in de selectie om ook deze periode te kunnen sluiten en weer een goed niveau te halen.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Smit, L. Bove, B. Bove, Slot (Schoemaker), Smelt (T. Harms), Dogger, J. Harms en de Lange (Basmaci)