Voorwaarts in slotfase langs Juliana 32

0
713

vwgb2.jpgVoor Voorwaarts stond de tweede thuiswedstrijd op rij op het programma. Trainer Deijk moest wederom puzzelen. Aanvoerder Rene Nijhof kon niet spelen door een enkel blessure en spits Jordy Harms had door ziekte de hele week niet kunnen trainen. De plek van Rene werd door Lars Bove bezet en hierdoor kon Wout Roelofs na een lange blessure op de linksback positie starten in de basis.
Om half 3 floot scheidsrechter Spoler voor het eerst en moest Voorwaarts op jacht om dit seizoen nog iets van betekenis te geven. Weliswaar telde deze wedstrijd niet mee voor de 3de periode maar de goede lijn van vorige week door zetten was belangrijk.
Juliana begon beter als Voorwaarts aan de wedstrijd want al in de 3de minuut werd een strakke voorzet van rechts nog net onderschept door keeper Dinand Stuifzandt. In de daarop volgende periode was het een spel wat zich in hoofdzaak afspeelde op het middenveld. Veel balverlies van beide ploegen en geen of weinig kansen voor zowel Voorwaarts als Juliana. Het leek een saaie 1ste helft te worden tot in de 36ste minuut Juliana over de rechter kant een hoge bal voor het doel van Voorwaarts kon spelen de goed mee gelopen middenvelder kopte de bal net over. Voorwaarts kwam met de schrik vrij. Veel meer gebeurde er niet in de eerste helft en konden de verkleumde toeschouwers de warme kantine opzoeken om daar een beetje op te warmen want van het voetbal werden ze dat niet echt.

In de 2de helft kwam Mark Smelt in het veld voor Timo ter Braak en kwam Voorwaarts goed uit de startblokken. Al in 47ste minuut kreeg Bernd Bove een kans om de 1-0 aan te tekenen maar de goalie van Juliana wist dit ter nauwer nood te voorkomen. De daaropvolgende rebound kwam voor de voeten van Mark Smelt die met zijn eerste balcontact met een strak schot net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Na deze snelle aanval ging het spel weer net als in de 1ste helft op slot en gebeurde er tot in de 63ste minuut nagenoeg niets. Voorwaarts ging drukken en er kwam ruimte aan de rechter kant van Voorwaarts. Die ruimte werd door Juliana goed benut en via een strakke voorzet vanaf links kon de spits van Juliana de 0 – 1 aantekenen. Eigenlijk de eerste goede kans van de bezoekers en metteen raak. Het leek zo’n middag te worden waar het team dat als eerste scoorde de winnaar zou worden. Het voetbal was niet best wederom veel balverlies bij beide teams.
Toch wist Voorwaarts ondanks dat er niet fantastisch werd gevoetbald de wedstrijd voorzichtig naar zich toe te treken. Het was wachten op de treffer die hard nodig was, deze kwam er in de 69ste minuut. Na een 2 tal corners waar niets uitkwam werd er uit de 3de corner die hoog bij de 2de paal werd gelegd de bal gekopt door Tim Harms. De afvallende bal kwam voor de voeten van Mark Smelt die netjes en beheerst de bal met links in de in de rechter hoek plaatste buiten bereik van de keeper. Na de gelijkmaker ging Voorwaarts goed door en wist het meeste balbezit af te dwingen door op tijd te storen bij de opbouw van Juliana. Grote kansen kwamen er niet maar de druk werd groter. Toch kwam er een winnaar deze middag. In de 88ste minuut werd door een goede combinatie vanaf links Bernd Bove bereikt. Met een prachtige beweging speelde hij zich met zijn rug naar het doel vrij en na de draai richting doel schoot hij de bal met een mooie curve in de rechter benedenhoek. De resterende minuten bleef Voorwaarts netjes overeind en kon de tweede thuisoverwinning op rij bijgeschreven worden. De bezoekers verdienden eigenlijk wel een gelijkspel maar geen Westerhaarder die daar om zeurde. Een wedstrijd om snel te vergeten. Geen hoogstaand voetbal maar zoals de voetbal wetten voorschrijven ook “slechte ‘wedstrijden moet je winnen.
Volgende week speelt Voorwaarts uit bij Blauw Wit’66 in Holten. Als Voorwaarts dit seizoen nog iets wil bereiken zal het daar moeten winnen gezien de 3e periode de enige haalbare prijs is geworden.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, L. Bove, Slot, Roelofs, ter Braak (Smelt), B. Bove, Meier, T. Harms, Dogger (J. Harms) en Niks (Basmaci)