Voorwaarts heeft na nieuwe nederlaag directe handhaving niet meer in eigen hand

0
1576

Voor beide teams waren de belangen groot.  Voorwaarts mistte de geblesseerde Jordy Wolters en de geschorste Rutger Slot.  Daarnaast moest Wout Roelofs afzeggen ivm een examen.  Michel Lensen werd daardoor gebombardeerd tot centrum verdediger.

Om half 3 werd er onder prachtige omstandigheden afgetrapt.  Omdat Voorwaarts duidelijk zoekende was, nam DES het initiatief.  Mauro Slatius, een pure aanvaller,  speelde als een soort linkshalf en soms zelfs linksback.  DES werd in deze fase vooral gevaarlijk via corners en vrije trappen. In de 28e min leidde 1 van de corners tot de 1-0. De beste man op het veld,  aanvoerder Pieter Rozema, kopte ongehinderd raak.  Meteen daarna werd Voorwaarts voor het eerst gevaarlijk en zelfs 2x keer. Bram Visser kwam niet verder dan het zijnet en Kevin Klos zag zijn afstandsschot keurig gepakt worden. Aan de andere kant werd het nog 1x gevaarlijk. De lob van Rozema ging over het doel van Berghuis.

De 2e helft was nauwelijks begonnen of Rozema had de wedstrijd al kunnen beslissen.  Sander Berghuis redde knap op de geplaatste bal. De rest van de 2e helft was voor Voorwaarts.  De uitvallen van DES werden sporadisch en onschadelijk gemaakt door de sterk spelende Bjorn Wessels. Voorwaarts viel dan wel aan, kansen waren zeldzaam.  Trainer Tim Nijzink wisselde 3x, maar ook dit bracht niet het gewenste resultaat.  Het bleef bij de treffer van Rozema.  Omdat Svvn zijn sportieve plicht deed en Juliana klopte,  blijft de 13e plaats ons bespaart. DES heeft echter volgende week voldoende aan een gelijkspel tegen hetzelfde Juliana,  om zich definitief te handhaven. Voorwaarts ontvangt OZC.

Berghuis; de Lange,  Lensen (70 Van Nuil), Wessels, Scherphof; Boertje, Klos, Slatius; Visser (70 Thijssen), Harms,  Dogger (60 Ekkel).