Voorwaarts en Mariënberg delen de punten in boeiende wedstrijd

0
848

marvoo.jpgJe kunt allerlei hersenspinsels los laten op een wedstrijd tegen Mariënberg, lastig, moeilijk, leuk, spectaculair maar voorspelbaar is het nooit. We houden ons maar gewoon bij de feiten. Trainers Beverdam en Legebeke konden weer beschikken over Jordy Niks die terug is van een lastige blessure, dit kwam goed uit want Timo ter Braak en Michel Lensen waren dit weekend niet van de partij.
De wedstrijd begon met het fluitsignaal van scheidsrechter Holtvluwer uit Kloosterhaar. Voorwaarts begon behoudend en liet Mariënberg het spel maken. Zo verliepen de eerste 10 minuten waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Geen kansen voor beide ploegen, Mariënberg kwam eerder in de wedstrijd dan Voorwaarts en de gevreesde lange crosspass kwam er dan ook. Meteen werd er gevaar gesticht in de 16 meter van Voorwaarts. Een lange bal werd door Alwin Postma iets verkeerd in geschat en de links buiten van Mariënberg kon hem voor geven op de meegelopen spits die hem via de keeper tegen de lat kopte, Voorwaarts was gewaarschuwd. Maar ondanks dit moment was het toch Voorwaarts die de score opende. Een goede aanval opgezet vanuit het middenveld waarbij Bernd Bove de bal feilloos bij Gert Dogger bezorgde en zelf doorliep, hierdoor moest zijn man kiezen en kwam Jordy Harms vrij. Bernd stuurde Jordy de diepte in en met een droge schuiver passeerde hij de doelman.

Een voorsprong bij Mariënberg wat je als team wilt omdat Mariënberg dan moet komen, iets wat het team niet graag doet. Voorwaarts profiteerde van de aanvalsdrift van Mariënberg. Een bal die vanaf het middenveld richting doel werd geschoten was te zacht en iedereen dacht dat de keeper deze eenvoudig kon oppakken. Echter van buiten de 16 meter kwam Bernd Bove achter 3 spelers van Mariënberg vandaan en tekende de 0-2 aan. Een moment van blijdschap werd snel teniet gedaan want de assistent had buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter nam zijn signaal over. Een grote fout van de scheidrechter, temeer omdat Bernd ook achter zijn rug vandaan kwam. Ook alle supporters van zowel Mariënberg als Voorwaarts waren het eens dat dit een glaszuiver doelpunt was. Hierdoor bleef het 0-1 en ging de rest van de 1ste helft de wedstrijd redelijk gelijk op. In de 38ste minuut wist Lars Bove een bal diep te spelen op Jordy Harms die alleen op de keeper afging maar verzuimde de 0-2 te maken. Het leek erop dat Voorwaarts ging rusten met een minimale voorsprong maar de gastheren uit Mariënberg dachten er anders over. In de 42ste minuut werd een lange bal verkeerd in geschat door de Voorwaarts verdediging en kon opnieuw de links buiten de bal bij de 2de paal neerleggen en de geheel vrijstaande spits de bal simpel inkoppen, 1-1.
Na de thee zette Voorwaarts meteen druk en drukte de thuisclub terug op eigen helft. Een paar kleine kansen waren hiervan het gevolg echter kon Mariënberg hierdoor haar geliefde spel uitvoeren. Opnieuw was er een mooie crosspass en via een lange voorzet, dit keer vanaf de rechter kant, kon de bal bij de 2e paal ingekopt worden door de roodhemden uit Mariënberg. Nu liep Voorwaarts achter de feiten aan en moest het een achterstand zien weg te werken. Voorwaarts gooide er een schepje boven op en werd steeds gevaarlijker. Ook bleef Mariënberg loeren op haar gewenste counter. Het duurde lang voor dat Voorwaarts weer echt gevaarlijk werd. Gert Dogger kreeg een mooie steekbal van Bernd Bove en kon de 16 meter in maar moeste net te ver naar buiten waardoor hij de bal net voorlangs schoot. Een paar minuten later deed zich een gelijke situatie voor en nu vond Gert de lat en kon de rebound niet goed worden verwerkt door Lars Bove en de bal ging hoog over. Een aantal vrije trappen werden goed gekeerd door de 40 jarige doelman van Mariënberg.
In de 73ste minuut kreeg Voorwaarts een vrije trap op links en de bal kwam hoog in de 16 meter buiten het bereik van de doelman en het leek er op dat Jordy Harms hem mooi cross inkopte maar zo bleek later was het een eigen doelpunt van Mariënberg wat zorgde voor de 2-2. In de nog resterende 15 minuten hadden beide teams nog kunnen winnen. Voorwaarts met 4 tot 5 mooie kansen waarbij Gert Dogger de lat schampte, in de laatste minuut had de thuisclub de overwinning op de schoen maar de beide doelmannen hielden hun doel verder schoon en konden beide teams 1 punt bij schrijven. Een punt met 2 gevoelens. Aan de ene kant te weinig gekregen gezien de vele kansen maar aan de andere kant had Mariënberg ook op het laatst nog kunnen winnen. Na de wedstrijd was er zoals altijd een goede sfeer in de kantine waarbij de grensrechter zich verontschuldigde voor het belangrijke moment, dat geeft wel aan hoe beide verenigingen elkaar respecteren.
Volgende week speelt thuis tegen Blauw-Wit, Een geduchte tegenstander die de volle 6 punten nog heeft uit de beide wedstrijden.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks, Niks (57. De Lange), B. Bove, Slot, L. Bove, Harms en Dogger