Voorwaarts en Hellendoorn delen de punten.

0
822

voo_89Op zaterdag 6 december moest Voorwaarts thuis aantreden tegen v.v. Hellendoorn. Scheidsrechter Weuring uit Zwolle floot om 14:30 uur af voor deze wedstrijd.

Zowel Voorwaarts als Hellendoorn gingen er vanaf het begin signaal vol tegen aan en in de zesde minuut kregen de bezoekers een goede mogelijkheid, maar verdediger Frank Leushuis wist de angel uit deze aanval te halen door de bal over de zijlijn te spelen. De strijd bleef gelijk op gaan een beide ploegen kregen kansen. Na ruim een kwartier spelen werd Gert Dogger in de zestien volgens de leidsman onreglementair onderuit gehaald en kende hij de Westerhaarders daarom een strafschop toe. Dezelfde Gert Dogger schoot deze strafschop onberispelijk binnen en bracht zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Hellendoorn liet zich door tegenslag niet uit het veld slaan en bleef goed mee voetballen. Na een half uur spelen zetten zij de Westerhaarders steeds meer vast en beleefde Voorwaarts dan ook een moeilijke fase. Doelman Dinand Stuifzandt bracht tot twee keer prima redding. Maar een minuut voor de rust kende de scheidsrechter wederom een verrassende strafschop toe, maar deze keer aan Hellendoorn. Rutger ter Haar nam deze strafschop voor zijn rekening en hij liet de Voorwaarts doelman kansloos en bepaalde hiermee de ruststand op 1-1.

De Voorwaarts supporters stonden nog maar net weer langs de lijn en werden ze op geschrikt door een forse overtreding op hun topscoorder Gert Dogger. Door deze charge zag hij zich genoodzaakt om het veld te moeten verlaten en hij werd vervangen door Mark Ekkel. Amper van de schrik bekomen was het Thijs Heuvink die de bezoekers via een snel uitgevoerd counter op een 1-2 voorsprong bracht. Er brak een grimmige fase in de wedstrijd aan en scheidsrechter Weuring moest dan ook veelvuldig de gele kaart laten zien om de gemoederen aan beide zijden binnen de perken te houden. Halverwege de tweede helft was het Rutger Slot die d.m.v. een afstandschop van twintig meter Voorwaarts weer op gelijke hoogte bracht met Hellendoorn (2-2). Een kwartier voor tijd was het Israël Basmaci die rakelings naast kopte vanuit een hoekschop. In de slotfase kwam Voorwaarts tot twee keer toe goed weg maar doelman Dinand Stuifzandt bracht beide keren redding! Na negentig minuten floot de scheidsrechter af en gezien het spelbeeld konden beide ploegen tevreden zijn met de punten deling.

Volgende week speelt Voorwaarts de laatste competitiewedstrijd van dit jaar. Uit tegen de plaatselijk sportclub uit Denekamp, deze wedstrijd begint om 14:30 uur.