Voorwaarts eindigt als 12e en speelt

0
1553

De opdracht was simpel: zelf winnen en hopen op Juliana ’32. Nou, beide is niet gelukt.

Voorwaarts kende weer de nodige personele problemen.  Er stond een geheel geïmproviseerde verdediging. Bjorn Wessels was geschorst, Roy de Lange, Wout Roelofs en Jordy Wolters geblesseerd. Andreas Thijssen speelde linksachter. Na een aarzelend begin deed hij dit zeer verdienstelijk. Voorin kreeg Nick Wessels de voorkeur. Mauro Slatius, die de gehele week niet had getraind, begon op de bank.

OZC kon vrijuit spelen en ging meteen ten aanval. In de 4e miuut leidde dit al tot een doelpunt. Jesse de Lange kon van dichtbij Sander Berghuis passeren: 0-1. Verder was het een op en neer gaande 1e helft,  met toch wel de meeste dreiging van OZC. Maar de uitstekende Berghuis wist van geen wijken.

In het 1e deel van de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Vanaf de 65e minuut ging Voorwaarts meer risico nemen en speelde het meer naar voren. In de 71e minuut kreeg Kevin Klos de 1e kans. Zijn schot ging echter over. Een minuut later was het wel raak.  De pass van Gert Dogger was secuur, Tim Harms draaide uitstekend weg en scoorde laag in de linkerhoek:1-1. Nauwelijks 2 minuten later was de hoop op een goed resultaat al weer vervlogen. Tom Simons verschalkte Sander in de korte hoek:1-2.

Even later verrichte Sander nog een wereldredding. Voorwaarts bleef knokken voor een goed resultaat.  Maar verder dan een kopbal van Bram Visser tegen de paal kwam het niet. Op 8 juni speelt Voorwaarts een beslissingswedstrijd.  Locatie en tegenstander zijn nog niet bekend.

Berghuis; van Nuil,  Slot,  Scherphof, Thijssen(80 Snippe); Lensen (75 Eggink) Harms,  Klos; Visser, Dogger , N Wessels ( 46 Slatius)