Voorwaarts door het oog van de naald bij RKSV

0
665

rksvoo.jpgNa de mooie overwinning van vorige week tegen Bergentheim, een van de bovenste ploegen uit 3D, stond vandaag RKSV uit Rijssen op het programma. Een laag geklasseerde ploeg maar die volgens de tegenstanders moeilijk te verslaan is. Trainers Beverdam en Legebeke konden wederom over een complete selectie beschikken.
Om half 3 floot de scheidscheidsrechter voor aanvang op een moeilijk te bespelen veld, veel hobbels en kale plekken in de grasmat. Voorwaarts trok meteen ten aanval en RKSV moest even terug , maar de aanval werd afgeslagen en de snelle buitenspelers van RKSV konden aan het werk en niet tevergeefs want na 2 minuten lag de bal al achter doelman Stuifzandt. Slecht ingrijpen van meerdere spelers zorgde ervoor dat de verdediging van Voorwaarts compleet uit elkaar werd gespeeld waardoor de linkerspits heel makkelijk kon scoren. Weer liep Voorwaarts tegen en vroege achterstand aan. Het begint bijna een gewoonte te worden maar voor de gemiddelde supporter is het om gek van te worden. En het werd nog erger voor de mannen uit het tweelingendorp. Voorwaarts had het bal bezit en RKSV loerde op de counter. Het duurde tot de 12 minuut eer Voorwaarts een echte kans kreeg maar de doelman van RKSV wist tot 2 maal toe de bal te redden. Voorwaarts wilde wel maar mistte de overtuiging. Mede hierdoor werd telkens de lange bal gebruikt maar zonder succes want de verdedigers wisten de meeste hiervan te onderscheppen. In de 16de minuut bij een van de tot dan toe zeldzame uitvallen van RKSV werd uit de kluts de bal laag en hard in geschoten. Keeper Stuifzand had hier geen antwoord op en moest de bal voor de 2de keer uit het net halen.

Voorwaarts moest alle zeilen bij zetten om er nog iets van te maken vandaag. Tot aan de 41ste minuut was er niet veel aan de hand voor RKSV. Ze konden de voorsprong eenvoudig verdedigen en bleven loeren op de counter. Maar bij een van de vele pogingen om tot in de 16 meter te geraken nam Bernd Bove de bal van net buiten de 16 op de slof. Een van de spelers van RKSV dacht dat hij de keeper was en blokte de bal opzichtig met de arm waardoor de bal geheel terecht op de stip ging. Gert Dogger maakte gebruik van deze kans en schoot netjes binnen. Een goed moment voor de koploper zo vlak voor rust die de eerste helft in een te laag tempo speelde.
Voorwaarts moest wat bedenken om de achterstand om te zetten in een gelijk spel en heel misschien aan iets meer denken. De ploeg kwam beter in het spel en werkte harder dan in de eerste helft om toch nog een goed resultaat mee te nemen naar huis. RKSV bleef stug verdedigen en Voorwaarts kwam er maar niet door heen. Alles speelde zich af op de helft van de thuisploeg die steeds verder achteruit liep. Er kwamen kansen voor Voorwaarts maar het lukte maar niet om de bal in het netje te krijgen. Er waren wel 3 scrimmages voor het doel van RKSV maar telkens weer slaagden de keeper of de verdedigers van RKSV erin de bal net voor de doellijn uit het doel te houden. Ook de inzetten van Gert Dogger en Jordy Harms werden door de keeper van RKSV tot corner verwerkt. De druk werd groter en groter maar ook de tijd werd een grote tegenstander. Zou Voorwaarts tegen deze tegenstander punten gaan verspelen? De supporters hielden hier al rekening mee want de klok stond al op 80 minuten. Het team bleef er wel in geloven en bleef beuken op het doel van RKSV. In de 82e minuut viel eindelijk de gelijkmaker. Een hoge bal werd door Wout Roelofs goed terug gekopt en de inkomende Lars Bove kon van dichtbij de 2-2 binnen tikken. Voorwaarts rook bloed en ging op zoek naar meer. Een mooie steekpass van Gert Dogger op Jordy Harms zette hem vrij voor de keeper. De achtervolgende verdediger tikte hem van achter aan net buiten de 16 meter. De speler moest eraf met rood maar de vrije trap leverde niets op. Met nog 2 minuten officiële speeltijd wist Jordy Harms handig een hoge bal te onderscheppen en omspeelde de keeper. De verdediger van RKSV die was meegelopen zette een sliding in en Jordy ging naar de grond. Opnieuw wees de scheidsrechter naar de stip waarbij we moeten zeggen dat deze penalty wel discutabel was. Gert Dogger kon opnieuw gaan aanleggen voor zijn 2de van de middag. Beheerst wist hij de bal promoveren tot doelpunt en de stand op 2-3 te zetten. Met nog een paar minuten op de klok was hiermee de wedstrijd gespeeld. RKSV, met een man minder, had al veel energie in de wedstrijd gelegd en de krachten namen af. Voorwaarts wist hiervan te profiteren Jordy Harms in stelling te brengen. Opnieuw werd hij binnen de beruchte lijnen gevloerd, dit keer was het veel duidelijker en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal voor de 3de keer deze middag op de stip te leggen. Nu was het Jordy Harms die kon aanleggen en ook hij tikte de bal beheerst in de hoek. Voorwaarts kroop door het oog van de naald waarbij de hardwerkende thuisploeg misschien wel iets te weinig kreeg. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen het onbekende Wilhelminaschool.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Meier, Wessels, Roelofs, Niks (43. De Lange), L. Bove, B. Bove, Slot (71. Basmaci), Dogger en Harms