Voorwaarts boekt weer kleine, maar belangrijke zege

0
818

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe belangen waren weer groot op zaterdag 28 maart. DES kwam naar Westerhaar, met maar één doel : de goede reeks van de laatste weken doortrekken. En Voorwaarts is in de race voor de 3e periode en voor een hoge klassering op de ranglijst, die zo langzamerhand ook in zicht komt.
DES won de toss en koos voor de stevige wind tegen. Dat was voor Voorwaarts het sein om vanaf de eerste minuut gas te geven. En dat leverde al in de 4e minuut succes op. Gedragen door de wind sloeg de knal van ruim 20 meter van Jordy Harms als een raket binnen : 1-0.

Meteen waren de ruimtes aan beide kanten groot. Diverse aanvallen over en weer volgden. Het was eigenlijk een mirakel dat de stand lange tijd ongewijzigd bleef. Na een klein half uur kwam Voorwaarts op 2-0. Bernd Bove brak door, werd onreglementair gestopt door Marc Slettenhaar, die van de goed leidende scheidsrechter van Gerrevink een terechte gele kaart kreeg. De vrije trap werd door Gert Dogger tot doelpunt gepromoveerd. Gedragen door de wind en licht getoucheerd sloeg de bal onhoudbaar voor doelman Lohuis tegen de touwen. Deze stand bleef ondanks een paar hachelijke situaties voor het DES doel gehandhaafd. Wel moet gezegd worden dat Voorwaarts na 43 minuten goed wegkwam, toen René Nijhof binnen de 16 een tegenstander licht vastpakte.
Ook was het duidelijk dat DES het nog zeker niet op zou geven. En dat bleek na de rust, nu had DES de wind in de rug. En langzaam maar zeker kwam Voorwaarts onder druk. En na 60 minuten kwam de niet onverwachte 2-1 op het bord. Marc Nieboer mocht op randje buitenspel door, Dinand kon niets meer dan de bal nog afremmen, maar tergend langzaam ging de bal over de doellijn.
Voorwaarts ontworstelde zich wat onder de druk vandaan en begon zelf ook weer te voetballen. In de 70e minuut het volgende belangrijke moment. Marc Slettenhaar kon de doorgebroken Jordy Harms alleen middels een overtreding stoppen. Gevolg de 2e gele kaart, dus kon DES met 10 man door. Nog gaf DES het echter niet op. Met veel inzet, ook fysiek, probeerde men nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Meer dan 2 gele kaarten, welke ook zeker een andere kleur hadden kunnen zijn, leverde dat echter niet op.
Met deze uitslag gaat Voorwaarts nu aan kop in de 3e periode. Voorwaarts gaat op paaszaterdag uit naar Achilles E. Dit is nog een wedstrijd voor de 2e periode.
Opstelling : Stuifzandt; Nijhof, Slot, Lars Bove en Roelofs; ter Braak, Bernd Bove en Meier(Wessels); Niks (Basmaci), Dogger(Tim Harms) en Jordy Harms.