Voorwaarts boekt eenvoudige winst in bekerduel bij Sp. Eefde

0
712

eefvoo.jpgNa de nederlaag in de competitie moest Voorwaarst in de beker op bezoek bij Sp.Eefde. Met de bus beschikbaar gesteld door de supportersvereniging, Schepers tours en Voorwaarts reisde het team en supporters naar Eefde alwaar een vrouw op de fiets de weg moest wijzen voor fan van de club en chauffeur Herman Wessels.

Trainer Dick Beverdam wijzigde het elftal op enkele plekken waardoor er een basisplek was voor Roy de Lange en Michel Lensen. Verder kon hij beschikken over een fitte selectie. Om half 3 was de aftrap en Voorwaarts dicteerde de wedstrijd zonder echt goed voetbal. Het werd een wedstrijd met veel slordigheden van beide teams waar Voorwaarts bijna niet in de problemen kwam. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gasten uit het tweelingendorp op voorsprong. Jordy Harms werd diep gestuurd en binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Omdat Gert Dogger nog op de bank zat was dit een prooi voor Bernd Bove die de keeper van de gastheren het nakijken gaf en Voorwaarts in de 7e minuut op een 0-1 voorsprong zetten. Voorwaarts bleef aanvallen maar na enkele goede voorbereidingen waren de eindpasses iedere keer ondermaats waardoor de ruststand op 0-1 bleef staan. Er was nog 1 grote kans voor Sp. Eefde maar vrij voor keeper Stuifzandt wist de spits van de thuisclub niet te scoren.

In de rust vervingen Gert Dogger en Timo ter Braak Rutger Slot en Jordy Niks en al snel werd het verschil verdubbeld. Een prachtige lange bal van Bjorn Wessels die al weken in goede vorm is werd door Gert Dogger op waarde geschat en hij wist met zijn eerste schot op doel de keeper wel te passeren waar voor de rust alle andere Voorwaarts kansen werden gekeerd door de doelman van de thuisclub. Zo werd het dus in de 51e minuut 0-2 en Voorwaarts kon rustig en eenvoudig de wedstrijd uitvoetballen. Zeker toen het 8 minuten later 0-3 werd door een prachtige uithaal van Jordy Harms. Met een diagonaal schot liet hij de doelman kansloos. Al snel wist Sp. Eefde te antwoorden en via een onoplettendheid van Voorwaarts en iets te naïef verdedigen kwam de thuisclub met een intikker terug in de wedstrijd. Toch bleef Voorwaarts op alle fronten de betere ploeg zonder al te grote inspanning. De wedstrijd kabbelde naar het einde en Voorwaarts kon naar huis met een simpele en effectieve overwinning. Iedereen was het na de wedstrijd eens over hoe de pot omschreven kon worden: slordige maar eenvoudig gewonnen wedstrijd. Voorwaarts bekert door de overwinning verder en volgende week zal de laatste wedstrijd van de eerste periode worden gespeeld waar de oranjehemden nog een kleine kans heeft om die titel te pakken. Eerst zullen ze zelf moeten winnen bij de studenten in Enschede alwaar Drienerlo gastheer is. Vervolgens zal dan naar de uitslag van ON kunnen worden gekeken dat op bezoek moet bij DES.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Meier, Derks (72. Postma), Lensen, B. Bove, Slot (45. Ter Braak), L. Bove, Niks (45. Dogger) en Harms