Voorwaarts boekt belangrijke overwinning.

0
613

logo_vv_voorwaarts_125Om half drie floot scheidsrechter Midden uit Heteren, onder het toezicht van een vijftiental cursisten voor de scheidsrechter opleiding en de supporters van beide teams, af voor de wedstrijd Voorwaarts – DZSV. Voor de Westerhaarders stond er deze middag nog veel op het spel want een overwinning zou een belangrijke stap in kunnen houden voor het klasse behoud.

De wedstrijd begon rommelig en beide teams waren niet echt gevaarlijk. Het eerste echte wapenfeit kwam van de zijde van Voorwaarts. Gert Dogger vuurde een schot af op de Dinxperlose doelman, maar deze tikte deze inzet vakkundig tot een hoekschop. Enkele minuten later ontstond er een scrimmage voor het Dinxperlose doel maar geen van Voorwaarts aanvallers zag zich kans de bal op het doel te krijgen waardoor ook deze mogelijkheid niets opbracht. Drie minuten later constateerde de Voorwaarts grensrechter buitenspel, maar scheidsrechter Midden wuifde dit weg. De Dinxperlose aanval reageerde alerter op het doorgaan van het spel en troefde de Westerhaarse verdediging af waardoor de 0-1 bij de eerste paal binnen kon worden gewerkt. Vlak voor rust kreeg Voorwaarts, in de persoon van Israel Basmaci, nog een goede mogelijkheid, maar de 0-1 tussenstand bleef gehandhaafd.

Na de thee liet Voorwaarts onmiddellijk haar bedoelingen voor de tweede helft zien. Michel Lensen scoorde in 46ste minuut al de gelijkmaker en hierdoor was alles weer open. Zes minuten later werd Voorwaarts wederom gevaarlijk, de op rechts doorgekomen Gert Dogger legde de bal goed af maar Gerran Protzman kwam net te kort. Even later is het weer Michel Lensen die zijn inzet rakelings langs de paal ziet gaan. Maar in de 68ste minuut is het dan eindelijk wel zover, Mark Ekkel kon de 2-1 binnen koppen. Omdat de verdediging van DZSV de bal niet goed weg kon krijgen kreeg Gert Dogger de kans om bal pan klaar bij Mark op het hoofd te leggen. Elf minuten voor tijd wordt het ook nog 3-1 voor Voorwaarts door een doelpunt van Gert Dogger die daarmee ook deze middag z’n doelpuntje meepikt. In de resterende speeltijd komt de voorsprong niet meer in gevaar en kunnen de Westerhaarders de zo gekoesterde drie punten in de tas steken

Door het verlies van Sportlust Gl. en Juliana ’32 heeft Voorwaarts  nu een marge van respectievelijk 6 en 7 punten. Indien er volgende week gelijk wordt gespeeld in en tegen Teuge of bij verlies of gelijkspel van Sportlust Gl. is Voorwaarts in veilige haven.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzand, Jaimi Snippe, Theo Mulder, Thom van de Woning, Rutger Holthuis, Rutger Slot, Gerran Protzman (Robbin Jasper), Michel Lensen (Rick Bove), Mark Ekkel, Gert Dogger en Israël Basmaci