Voorwaarts behaald haar eerste punten tegen Sp. Denekamp.

0
765

vvvoorwaartslogo Voorwaarts – Sp. Denekamp 2-1 (3-2), competitie, d.d. 13 september 2008.

Zaterdag 13 september werd de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen op het sportpark `t Twistveen gespeeld. Deze wedstrijd stond onderleiding van scheidsrechter Assink uit Hengelo (O). Het was Voorwaarts veel aangelegen om het goede spel van vorige week door te trekken.

De Westerhaarders begonnen goed en pakten onmiddellijk de koe bij de hoorns. Reeds na 8 minuten was het Gert Dogger die het aluminium raakte en Sp. Denekamp kreeg ternauwernood de bal voor het doel weg. Een minuut later was het Israël Basmaci die het net wel wist te vinden en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong bracht Voorwaarts bleef het betere van het spel houden en een tweede doelpunten hing dan ook in de lucht. Na 24 minuten speeltijd werd Israël Basmaci aangespeeld vanaf het middenveld en werd hij weer van achteren op zijn enkel getrapt. Uit frustratie maakte de dribbelaar een trappende beweging naar zijn tegenstander en scheidsrechter Assink kon dan ook niets anders doen dan hem de rode kaart te tonen. Vanaf nu moesten de Voorwaartsen dus met tien man verder. Zes minuten later maakte Sp. Denekamp in de persoon van Mischa Benerink de 1-1. Ondanks de ondertal situatie komen de Westerhaarders niet echt in de problemen. Het komt het zelfs vijf minuten voor de thee weer op voorsprong, door een doelpunt van Gert Dogger (2-1).

Na de thee eigenlijk hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Sp. Denekamp is niet bij machte Voorwaarts echt bij de kladden te pakken. Ze krijgen wel kansen, maar dat gold zeker ook voor Voorwaarts. In de 56ste minuut kopte echter de Denekampse goaltjesdief Maiko Rademaker de gelijkmaker binnen. Voorwaarts aanvoerder Jan Mulder moest het veld verlaten door een blessure en hoofdtrainer Tonnie van Veen brengt Mark Ekkel in het veld. Even later werd mandekker Tom Hoppen ingebracht, om het enige echte gevaar aan Denekampse zijde Maiko Rademaker uit te schakelen. Deze wissel werpt zijn vruchten af en Voorwaarts kreeg hierdoor weer lucht en kon aan aanvallen denken. In de laatste speelminuten werd er een klein slotoffensief uitgeperst. Drie minuten voor tijd vuurde Rutger Slot een goed schot op het Denekampse doel af, maar de doelman wist het schot tot hoekschop te degraderen. Deze hoekschop werd door de goed spelende Gerran Protzman genomen en Gert Dogger raakte wederom, met een kopbal, het aluminium. In de blessuretijd kwam dan toch nog het verlossende doelpunt, Gerran Protzman werd d.m.v. een steekbal in stelling gebracht en hij schoot de 3-2 binnen. In de resterende speeltijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar en was de eerste overwinning van dit seizoen een feit.

Volgende week spelen de Westerhaarders een uitwedstrijd om 14:30 uur bij Juliana `32 uit Hengelo (O).

080913_voorwaarts__denekamp_2_medium_534  080913_verkleind_voorwaarts__denekamp_1_800