Voorwaarts 1 tegen SV Rijssen

0
548

Afgelopen zaterdag speelde Voorwaarts 1 de thuiswedstrijd tegen SV Rijssen.

SV Rijssen is geen onbekende voor Voorwaarts aangezien beide teams afgelopen seizoen ook bij elkaar in de competitie speelden. Beide wedstrijden werden door Voorwaarts gewonnen. Voorwaarts was de enige die dat lukte, dus kunnen we wel zeggen dat Voorwaarts de “angstgegner” van SV Rijssen was. Hoe de vlag er dit seizoen bijhangt is natuurlijk zeker anders. Beide teams hebben zich versterkt met meerdere spelers.  Bij Voorwaarts zijn o.a. Lars Bove en Jordy Harms terug op het oude nest en bij SV Rijssen zijn meerdere spelers aangesloten en is er zelfs een sterke spits uit Polen bereid gevonden om aan te sluiten. Ondanks deze versterkingen hebben beide teams nog niet kunnen overtuigen.

SV Rijssen staat op 3 punten uit 2 wedstrijden en Voorwaarts heeft tot nu toe nog maar 1 punt uit 2 wedstrijden. Het is dus voor beide teams belangrijk om deze wedstrijd te winnen. Als scheidsrechter Jeroen Veld uit Borne iets na half drie voor het eerst fluit zien we na zo`n 6 minuten de eerste kans van SV Rijssen. Achterin bij Voorwaarts is niet iedereen attent en wordt er niet doorgestapt, waardoor er geen sprake is van buitenspel en de eerste kans van de wedstrijd meteen door SV Rijssen wordt gepromoveerd tot doelpunt. 0-1

Voorwaarts gaat op zoek naar de gelijkmaker, waar SV Rijssen besluit om in te zakken en op de counter te gaan voetballen. Na ruim een kwartier spelen krijgt Voorwaarts een geweldig grote kans op de gelijkmaker. Dylan Snippe schiet een vrije bal hard in de muur en de afvallende bal komt bij de geheel vrij staande Jordy Harms, die de bal via de keeper en de lat over het doel schiet. Voorwaarts moet hard werken om kansen te creëren en moet geconcentreerd en attent blijven om de counter van SV Rijssen eruit te halen. Er is de 1e helft één moment waarop dat niet lukt, maar de sterk keepende Dinand Stuifzand staat op zijn post, waardoor het 0-1 blijft. Vlak voor het rustsignaal is er een hoge bal die niet goed ingeschat wordt door de achterhoede van Voorwaarts, waardoor er na de stuit van de bal 2 spelers van Voorwaarts en de sterke spits van SV Rijssen alle drie gelijktijdig het duel aangaan. Als alle rookpluimen verdwenen zijn, zien we dat Yarnick Boertje erg ongelukkig ten val is gekomen en nu naar later blijkt met een sleutelbeenbreuk uit de strijd is gekomen. Yarnick wordt vervangen door Sander Scherphof. Ondanks enkele mogelijkheden voor Voorwaarts in de 1e helft ontbreekt het vooral aan precisie in de laatste pass en wat gif bij de afwerking waardoor de ruststand 0-1 wordt.

Voorwaarts komt de 2e helft goed uit de kleedkamer en lijkt (eindelijk) getergd om de gelijkmaker te maken. Roy de Lange is achter gebleven in de kleedkamer en voor hem is Kevin Klos in het veld gekomen. Al vrij snel zien we een goede kopkans van Jordy Harms die maar rakelings naast gekopt wordt. Na zo`n 10 minuten spelen is het dan toch raak. Een bal van Dylan Snippe die als voorzet lijkt bedoelt, valt perfect achter de keeper van SV Rijssen en het is 1-1. Dit lijkt het sein om nog meer gas te geven en dat gebeurd dan ook. Nog geen minuut na het doelpunt is het Julian Slot die de achterlijn haalt en de bal prima terug legt op Bernd Bove. Helaas heeft Bernd het vizier niet op scherp staan en schiet hij de bal over het doel. Hierna zien we de overhand die Voorwaarts het eerste kwartier had, langzaam weg ebben en wordt de wedstrijd weer wat gelijkwaardiger. SV Rijssen krijgt een kwartier voor het einde een erg goede mogelijkheid via hun spits, maar die schiet de bal vanaf zo`n 10 meter vanaf het doel naast.

De wedstrijd wordt wat venijniger en scheidsrechter Veld lijkt zo nu en dan moeite te hebben met de overtredingsmomenten. Als Voorwaarts op eigen helft een overtreding mee denkt te krijgen, besluit de scheidsrechter dit andersom te geven. Hier wordt op gereageerd en dat kost Wout Roelofs geel. Enkele seconden later zien we de scheidsrechter zijn rode kaart zoeken en blijkt Wout 2x geel gekregen te hebben en daardoor speelt Voorwaarts de laatste 10 minuten met 10 spelers. Ondanks de minderheid op het veld krijgt Voorwaarts nog een goede kans op de overwinning, maar Bernd Bove kopt de bal (wel/niet in buitenspel positie) op de lat.

Scheidsrechter Veld besluit na enkele minuten blessuretijd af te fluiten bij een eindstand van 1-1.Dit zorgt ervoor dat beide teams het met een put moeten doen.
SV Rijssen blijkt niet ontevreden te zijn met dit punt, waar Voorwaarts (op basis van de 2e helft) toch graag iets meer gezien had.
Helaas blijkt scoren nog steeds een lastig probleem, waardoor de eerste overwinning van dit seizoen nog op zich laat wachten.
Volgende week maar weer proberen, dan moet Voorwaarts op bezoek bij de huidige koploper Bergentheim.