Voordelig isoleren samen met de buren en extra duurzaamheidpremie

0
471

Premieregeling energiebesparende maatregelen wegens succes aangepast

De duurzaamheidpremie voor woningeigenaren in Overijssel wordt aangepast. Deze premie is erg populair bij mensen die hun huis energiezuiniger willen maken. Meer dan 8.000 woningeigenaren zijn hier al mee bezig. De provincie heeft daarom besloten de ‘burenpremie’ te vereenvoudigen. Ook in Twenterand kunnen inwoners voortaan samen met slechts één van de buren voordelig hun woning isoleren. Daarnaast komt er een extra premie voor grote investeringen in een energiezuinig huis. De wijzigingen gaan op 3 april in.

Introductie scheiding

Woningeigenaren die ten minste € 750,- uitgeven aan energiebesparende maatregelen komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten via de duurzaamheidpremie van de provincie Overijssel. Hun woning moet wel minimaal een jaar oud zijn. De premie moet voor de start van de werkzaamheden gereserveerd worden via www.slimenergiethuis.nl.

Wat verandert er?
Vanaf 3 april 2014 wijzigt het volgende:
• De burenpremie: Mensen kunnen met 1 buur samen de burenpremie reserveren en aanvragen. Zij ontvangen dan ieder € 150 als zij allebei 2 isolerende maatregelen realiseren in hun koopwoning;
• Er komt een energie-investeringspremie: Woningeigenaren die meer dan € 5.000,- investeren in isolatiemaatregelen en/of duurzame energieopwekking (bijvoorbeeld met een warmtepomp, zonneboiler, WTW, HR-e ketel) kunnen € 300,- premie ontvangen.

De eisen aan de premies voor 1 isolerende maatregel (€ 300,-) en voor 2 isolerende maatregelen
(€ 600,-) blijven gelijk tot 1 juli 2014. Woningeigenaren die in onderhandeling zijn over het laten uitvoeren van maatregelen moeten er rekening mee houden dat de wijziging van invloed kan zijn op de hoogte van uitstaande offertes bij bedrijven.

Nieuwe wijzigingen per 1 juli 2014
De duurzaamheidpremie voor 1 maatregel (€ 300,- ) blijft beschikbaar tot 1 juli 2014. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 30 juni 2014. Ook wordt het investeringsbedrag voor de premie van € 600,- bij 2 isolatiemaatregelen veranderd. U dient vanaf 1 juli € 1.750,- te investeren in plaats van € 750,-. Wie een duurzaamheidpremie wil reserveren kan terecht op www.SlimEnergieThuis.nl of bij het Energieloket van de gemeente Twenterand op www.twenterand.nl/energiebesparen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier