Voorbereidingsbesluit Landbouwontwikkelingsgebieden

1
807

logo-gemeente.jpg“Ik ben verrast door de uitspraak,” aldus wethouder Engberts die daarmee reageert op het besluit van de Raad van State om een streep te zetten door het bestemmingsplan landbouwontwikkelingsgebieden van 7 februari 2012.

De uitspraak van de RvS is duidelijk: de gemeente Twenterand mag geen algehele nieuwvestiging en hervestiging van iv-bedrijven weigeren.

In het bestemmingsplan was het standpunt van de gemeenteraad (uit 2009) uitgewerkt om in het geheel geen nieuwe intensieve veehouderijbedrijven toe te staan in de Landbouwontwikkelingsgebieden binnen de gemeente. De provincie Overijssel en drie direct belanghebbenden tekenden bezwaar aan tegen dit plan, omdat het in strijd is met de Omgevingsverordening en het Reconstructieplan.

Introductie scheiding

 

Voorbereidingsbesluit

Door de uitspraak van de Raad van State treedt voor de landbouwontwikkelingsgebieden het vorige bestemmingsplan weer in werking. Daar zitten beperkende voorwaarden in voor de bouw van nieuwe en uitbreiding van bestaande agrarische bedrijven. De gemeenteraad heeft woensdagavond 26 juni een voorbereidingsbesluit genomen. Een voorbereidingsbesluit is een verklaring van de gemeenteraad dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor een bepaald gebied. Aanvragen die bij recht voldoen aan het geldende bestemmingsplan, moeten worden aangehouden.
Indien er sprake is van gewenste ontwikkelingen kan de aanhoudingsplicht worden doorbroken.
Het college van burgemeester en wethouders gaat nu aan de slag met een procesvoorstel dat wordt aangeboden aan de gemeenteraad

1 REACTIE

  1. De gemeente doet nu net alsof men het eens met de bewoners en VROM.
    Ondertussen betekent het voorbereidingsbesluit dat wel degelijk toestemming moet worden verleend aan bedrijven die een grootschalige veehouderij willen beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier