Voor de tweede keer in zijn eerste ambtstermijn heeft burgemeester Cornelis Visser van Twenterand een motie van afkeuring overleefd.

0
497

10 van de 23 raadsleden in Twenterand – de volledige oppositie van 4 partijen – willen dat de burgemeester zijn consequenties trekt uit een vernietigend rapport over het grondbeleid in zijn gemeente. Maar de coalitie van CDA, ChristenUnie en SGP houdt de burgemeester met 13 van de 23 zetels in het zadel. Cornelis Visser is als burgemeester onder meer verantwoordelijk voor de portefeuille personeel en organisatie. Recente externe onderzoeken oordelen vernietigend over de heersende werkcultuur binnen de gemeente Twenterand. Het grondbeleid wordt gekraakt, waarbij gesteld wordt dat ambtenaren slecht met elkaar communiceren en hun eigen gang gaan.(RTV_OOST)

Introductie scheiding

Visser: “ik heb ingegrepen”
Burgemeester Visser stelt dat hij dat heeft geconstateerd en heeft ingegrepen. Volgens de oppositie is de burgemeester echter krachteloos en geeft hij onvoldoende sturing aan het ambtelijk apparaat. “Hij moet nu echt zijn consequenties trekken”, aldus woordvoerder Marcus Elzinga van Gemeentebelangen Twenterand. De coalitiepartijen erkennen dat er veel is misgegaan binnen het gemeentelijk apparaat van Twenterand. Maar de burgemeester mag blijven, aldus fractievoorzitter Kerkdijk van het CDA. “We willen af van de afrekencultuur. Dat staat verbetering, verandering en vooruitkijken in de weg.” (RTV_OOST)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier