Vluchtweg? Vlucht weg!

0
660

Twentse brandweerkorpsen ondersteunen nationale brandpreventiecampagn

Brand verspreidt zich vliegensvlug. Weet u hoe u, thuis en op het werk, het beste kunt vluchten?. Maak uw eigen vluchtplan, zodat u bij brand snel en veilig buiten bent.
Ontruiming bij brand is het thema dat dit jaar centraal staat tijdens de nationale brandpreventieweken.

Bij meer dan 60% van de woningbranden zijn de bewoners zelf de veroorzakers. Landelijke cijfers laten zelfs zien dat er jaarlijks gemiddeld 70 mensen omkomen door (woning)brand.
Gelukkig is dat in Twente de laatste jaren niet het geval geweest. Toch willen we aandacht blijven vragen voor brand, brandgevaar en de veiligheid. Door het nemen van enkele simpele voorzorgsmaatregelen,
die iedereen zelf kan en eigenlijk moet doen, zijn bewoners, huisdieren en huis goed beschermd tegen brand. Met brandpreventietips willen de brandweren in Twente helpen brand te voorkomen.
Want voorkomen is nog altijd beter dan blussen.

Tijdens de Nationale Brandpreventieweken, die van start gaan op 1 oktober, zullen de brandweerkorpsen in Twente verschillende acties ondernemen om het veiligheidsbewustzijn van burgers te stimuleren.
Naast ontruiming blijft er ook aandacht voor de rookmelder. Een rookmelder is een effectief alarmeringsmiddel bij brand en maakt tijdig vluchten mogelijk.

Een greep uit de activiteiten:
• radiospot op lokale media over rookmelders
• bussen die door Twente rijden met posterreclames
• een advertentie in lokale en regionale kranten
• op diverse locaties in Twente ontruimingsoefeningen

Voor meer informatie verwijzen wij u eveneens naar de lokale brandweerkorpsen in Twente. Zij hebben hun eigen programma van activiteiten gedurende deze periode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier