Vierde team Witte van Moort kampioen

0
1253

20160201-225119.jpgHet vierde team van damclub denk en zet/Witte van Moort moest op maandagavond 1 februari haar laatste wedstrijd afwerken in de Provinciale clubcompetitie. Er werd gespeeld in Hellendoorn tegen damclub Eelen en Rhaan.
Bennie Hessing opende de score door Nico Attasio positioneel te overklassen. De thuisploeg kon de stand gelijk trekken, echter liet Bennie Hendriks de winst liggen tegen Roelof Schippers, die door de mazen van het net glipte. De gelijkmaker kwam dan toch voor de thuisploeg. Koert Meuleman maakte een enorme blunder, door twee schijven weg te geven in een positioneel betere stand. Willem Fokkert profiteerde dankbaar van het sinterklaascadeautje. Witte van Moort kwam weer op voorsprong doordat Bennie Lawant Leo Hablous versloeg. Lawant speelde een sterke partij, hij sloot zijn tegenstander op en combineerde vervolgens naar doorbraak. Nadat Hablous op een verkeerd veld dam maakte, liet Lawant de tweepunter noteren.

Introductie scheiding

 Bert Nieboer pakte na een laveerpartijtje het zesde punt binnen, door te remiseren met Eelen en Rhaan kopman Jan Bargmann. Gerbrand Hessing besliste de wedstrijd door af te rekenen met Wim Bartels. Hessing plaatste een flankaanval, die in eerste instantie taai werd tegen gespeeld door Bartels. Na een beslissende fout toverde Hessing een winnende vijfklapper op het bord. Eindstand 4-8 voor de dammers uit Westerhaar. Door de zege op Eelen en Rhaan werd het kampioenschap in de 1e klasse Oost veilig gesteld. Bennie Hessing werd topscoorder van het team met 12 punten uit 7 wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier