Verplaatsing Het Haarhuus stap dichterbij

0
702

Vriezenveen, 28 februari 2008
College van B&W doet voorstel richting de raad over verplaatsing Het Haarhuus
thaarhuus_149
Het college van burgemeester en wethouders dienen een voorstel in bij de raad over de wijze waarop de verplaatsing van Het Haarhuus zal moeten verlopen. Verplaatsing van het Haarhuus inclusief zorgwoningen is nodig omdat het huidige gebouw verouderd is. Wethouder Van Abbema geeft aan dat verplaatsing van het Haarhuus inclusief de zorgwoningen naar het oude Klaampe gebied de meest gewenste situatie is. “Het gaat hier om een terrein dat binnenkort eigendom wordt van de gemeente Twenterand. Om het nieuwe Haarhuus op deze locatie te kunnen realiseren is het slopen van vier woningen, die eigendom zijn van de woningstichting Vriezenveen-Westerhaar, noodzakelijk. De bewoners van deze vier woningen zijn van de plannen op de hoogte gesteld, net als de inwoners in het omliggende gebied”, aldus Van Abbema.

img_5175_1024x768_1024_01

De gekozen locatie geeft het Haarhuus een centrale ligging. Verder zorgt het multifunctionele terrein en de omliggende (geplande) bebouwing ervoor dat er een integrale woon- en zorgzone ontstaat die op sociaal en maatschappelijk gebied veel te bieden heeft voor bewoners en bezoekers. Op deze manier blijven deze groep bewoners betrokken bij de dingen die ontstaan en gebeuren binnen het sociaal en maatschappelijk centrum.

Prioriteitenlijst
Het tijdsbestek waarbinnen duidelijkheid moet worden verkregen over de definitieve locatie voor het nieuwe Haarhuus is onder druk komen te staan, doordat het verzoek om verplaatsing bij het College Bouw en Zorginstellingen op de prioriteitenlijst is komen te staan. Deze plaatsing geldt voor een periode van maximaal één jaar. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat binnen dit jaar een grondaanbieding wordt verkregen en een aanvraag om bouwvergunning wordt ingediend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier