Verklaring om burgemeester Visser te steunen

0
475

Burgemeester Cornelis Visser van de gemeente Twenterand heeft vrijdagmiddag een verklaring in ontvangst genomen. Met die verklaring neemt een deel van de gemeenteraad afstand van de wijze waarop kritiek op Visser is geuit in de media.
De ondertekenaars van de verklaring zijn het CDA, ChristenUnie, VVD, SGP, Fractie Boerkamp en Fractie Uitslag.(Tubantia)

Letterlijk staat in de verklaring:

Introductie scheiding

“Naar aanleiding van de berichtgeving in de media over Burgemeester Cornelis Visser verklaren de onderstaande partijen het volgende: Wij verklaren dat het citaat de messen zijn geslepen niet van ons afkomstig is en dat er door ons nooit gesproken is over een brief richting de commissaris van de Koningin. Dit houdt overigens niet automatisch in dat wij op onderdelen geen op- en aanmerkingen zouden kunnen hebben op de uitvoering van de werkzaamheden van de burgemeester. Wij zijn echter van mening dat, in voorkomend geval wij dit in overleg met de burgemeester en vertrouwelijk dienen te bespreken, om vervolgens samen hierin de noodzakelijke verbeteringen te kunnen bewerkstelligen. Tevens nemen wij afstand van het bericht op Delta FM waarin werd aangeven dat de inhoud van het vertrouwelijk gesprek tussen de partijen en burgemeester Visser vanuit onze partijen afkomstig zouden zijn.”

 

Volgens raadslid Piet Uitslag moet de verklaring worden gezien als een handreiking naar Visser: “We willen hem helpen. Daar hebben de inwoners van Twenterand belang bij.”

PvdA en Gemeentebelangen Twenterand zijn ook gevraagd de verklaring te ondertekenen, maar hebben dat niet willen doen. GBT-fractievoorzitter Albert Engels noemt de verklaring “flauwekul’.

En Margreeth Spang van de PvdA: “Wij hebben totaal geen behoefte aan deze verklaring. Wanneer we iets met de burgemeester willen bespreken, doen we dat op een andere manier. Laten we overgaan tot de orde van de dag.”

Engels deelt die mening: “Alle extra aandacht over deze kwestie genereert het tegenovergestelde. Tekstinhoudelijk hebben wij ook moeite met de verklaring. De berichtgeving in de afzonderlijke media verschilden inhoudelijk nagenoeg niets van elkaar. De één brengt het iets anders dan de ander, maar in feite komt het op hetzelfde neer. Dat er nu één medium wordt uitgepikt verbaasd ons. Alsof de media het heeft gedaan? Wij vinden dat je bij het begin moet beginnen. En het begin is dat Cornelis Visser deze hele poppenkast heeft veroorzaakt en daar is alleen hij voor verantwoordelijk.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier