Verdiende overwinning Voorwaarts in Teuge.

0
639

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa het knappe gelijke spel vorige week tegen Hulzense Boys stond vandaag de eerste uitwedstrijd van het seizoen 2011-2012 op het programma.

De mannen van hoofdtrainer Ronald Dams moesten in Teuge aantreden tegen de plaatselijke sportclub. De selectie was volledig fit en hierdoor speelden Jamie Snippe en Israel Basmaci mee in het tweede.
Om 15:00 uur floot scheidsrechter Jansen af voor het begin van de wedstrijd. De wedstrijd begon met rommelig voetbal door beide teams.
De Voorwaarts spelers hebben gaande de eerste helft het betere van het spel maar verzuimen de 0-1 op het scorebord te zetten.
Met name Jordy Harms, liet ondanks zijn goede spel, nog een paar mogelijkheden onbenut of vergat af te geven op een mede speler die er beter voor stond. Na een half uur spelen begint Voorwaarts toch echt aan te dringen en Teuge komt onder druk te staan.

In de 34ste minuut, is het de al eerder genoemde, Jordy Harms die goed over rechts door komt en de bal pan klaar op het hoofd van Theo Mulder legt. De Voorwaarts spits kopt de bal goed naar de grond maar helaas voor hem komt er nog een voet tussen waardoor de bal van de doellijn wordt gehaald. In de rebound gaat de bal via de paal naast. Maar vier minuten later is het toch raak omdat Theo Mulder de bal binnen schiet (0-1). Deze stand zou tot het rustsignaal gehandhaafd blijven.
Na de thee komt Teuge fel uit de startblokken maar Voorwaarts houdt het hoofd koel. Na 8 minuten spelen in de tweede helft komt Voorwaarts op een 0-2 voorsprong. Een ingestudeerde vrije trap wordt goed uitgevoerd en zo is het wederom Theo Mulder die scoort. Drie minuten later gaat Jordy Harms alleen op de Teugse doelman af, maar hij schiet hard over. Voorwaarts blijft druk zetten en in de 58ste minuut is het Gert Dogger die naar goed positiespel op het middenveld ook oog in oog komt te staan met de doelman van Teuge. Hij laat deze kans niet onbenut en schiet de 0-3 binnen. Door dit doelpunt lijkt de wedstrijd gespeeld ware het niet dat Teuge 6 minuten later de 1-3 scoort. Voorwaarts moet op haar hoede blijven. In de 78ste minuut komt Roy de Lange in het veld voor Jordy Harms. Een minuut later wordt Gert Dogger in de zestien vastgehouden en kent scheidsrechter Jansen een strafschop toe. Deze strafschop wordt genomen door Gert zelf, die onberispelijk binnen schiet en hiermee de stand op 1-4 zet. In de slotfase komen Wout Roelofs en Mark Bakhuis nog in het veld voor respectievelijk Theo Mulder en Gerran Protzman. Om kwart voor vijf fluit klinkt het eindsignaal en Voorwaarts wint verdiend met 1-4.
Volgende week speelt Voorwaarts thuis tegen DZSV uit Dinxperlo, de aanvang van deze wedstrijd is zoals gewoonlijk om 14:30 uur.
Opstelling Voorwaarts: Dinant Stuifzandt, Rutger Slot, Bjorn Wessels, Rene Nijhof, Mark Ekkel, Michel Lensen, Patrick Webbink, Gerran Protzam (85′ Mark Bakhuis) , Theo Mulder (85′ Wout Roelofs), Gert Dogger, Jordy Harms (78′ Roy de Lange)