Vele vliegeraars bereiden zich voor op de 10e editie Vliegerfeest Twente

0
1164
Iqbal Hussein
Iqbal Hussein

De Twentse VliegerVrienden organiseert namens Stichting Vliegerfeest Twente(rand) op 2 en 3 juli haar 10e internationale Vliegerfeest Twente op het terrein van Zalencentrum Spalink te Geesteren.
Afgelopen jaren weten vliegeraars uit verschillende landen Vliegerfeest Twente te vinden.
Vliegeraars uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Amerika, Canada en Nederland hebben al deelgenomen aan dit gratis toegankelijk kleurrijk evenement.

Hier komt dit jaar een land bij Pakistan!
Iqbal Husain uit Pakistan is de hele wereld al rond geweest met zijn bijzondere vliegers en komt nu naar Twente. Hij maakt treinvliegers van bamboe en papier met verschillende thema’s, onder andere de Rattenvanger van Hamelen en De Pizzabakker.

Naast de vele vliegers die te zien zijn in de lucht maar ook op de grond kan men deelnemen aan een speurtocht. 10 vragen en de antwoorden zijn te vinden op het terrein en natuurlijk zijn er prijsjes te winnen. Naast alle andere activiteiten zal er ook weer een expositie worden gehouden.
Muziek is voor veel mensen belangrijk en zo ook voor vliegeraars. Veel vliegeraars gebruiken dit thema om op hun vliegers te tonen en meestal staan de vliegers hoog in de lucht en zijn de details van de applicaties op de vliegers bijna niet te zien. Daarom heeft de organisatie besloten om dit jaar tijdens het vliegerfeest een expositie met het thema “muzikale vliegers” te organiseren. De bezoekers hebben nu de mogelijk om de vliegers(kunstwerken) van dichtbij te bekijken en extra te genieten van wat de muziek teweeg brengt bij de vliegeraars.

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma:
Tegen de schemer zullen er weer verlichte vliegers in de lucht staan. Daarna is er de nieuwe “lichtroute”: Vliegeraars zijn gevraagd om hun vliegers tentoon te stellen langs het veld en te verlichten. Op deze manier kunt u nog meer verschillende vliegers van dichtbij bekijken.

U leest het: zaterdag en zondag is er veel te beleven bij Zalencentrum Spalink aan de Koelenbeekweg 10 te Geesteren. Tussentijds kunt u op het terras van Spalink genieten van een drankje en natuurlijk kunt u blijven eten.

Meer informatie van dit vliegerfeest is te vinden op www.vliegerfeesttwente.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier