Veertien sollicitanten voor post burgemeester

0
639

logo_gemeente_twenterandDe Commissaris van de Koningin in Overijssel, Geert Jansen, heeft veertien sollicitaties ontvangen voor de vacature van burgemeester van Twenterand, onder wie twee vrouwen.
Onder de sollicitanten zijn elf (oud-)wethouders. Drie kandidaten hebben een andere professionele achtergrond. Vier sollicitanten zijn lid van het CDA, drie van de Christenunie, drie van de VVD, twee van de PvdA, éém van D66 en van één kandidaat is niet bekend of deze is aangesloten bij een politieke partij.

De sollicitatietermijn liep van 16 oktober tot 6 november 2009. De burgemeestersvacature in de ruim 33.600 inwoners tellende gemeente is op 1 juli 2009 ontstaan door het vertrek van burgemeester Helmer Koetje naar de gemeente Hoogeveen. Op dit moment wordt het burgemeesterschap van Twenterand waargenomen door Bernard Kobes.
Met het door de gemeenteraad van Twenterand vastgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin Jansen een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd.

De gemeenteraad streeft ernaar haar aanbeveling medio februari 2010 vast te stellen en deze kort daarna aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te sturen. De procedure is erop gericht dat er vóór volgend jaar zomer een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Twenterand. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier