Valse start Voorwaarts

0
750

logo-vv-voorwaarts-125.jpgEindelijk is het dan weer zo ver, de lange zomerstop is voorbij. Voorwaarts kende een goede voorbereiding en beker rond. Alle wedstrijden werden op een na gewonnen, is door in de beker en daarmee zijn ook de verwachtingen van spelersgroep , begeleiding en natuurlijk ook de supporters hoog gespannen.
Juliana en Voorwaarts konden beide met een fitte selectie beginnen aan de competitie. Bij Voorwaarts was alleen Mark Smelt nog op vakantie maar de rest is fit en daarom kon trainer Beverdam kiezen uit de beste spelers van Voorwaarts.
Om exact half 3 floot scheidsrechter Makkinga voor het begin signaal. Voorwaarts kwam flitsend uit de startblokken. Al in de 3de minuut kwam het in de 16 van Juliana maar een bal die voor Gert Dogger makkelijk leek werd net iets achter Bernd Bove geplaatst waardoor hij deze niet tot doelpunt kon verwerken. Dit was voor Juliana het sein dat ze het deze middag niet gemakkelijk zouden krijgen op deze manier en er ging een schepje bij waardoor het vanaf de 10de minuut eigenlijk de dienst uit maakte op het veld. Ze waren feller in de duels en alle 2de ballen waren voor Juliana. In deze fase werden de snelle spitsen met de lange bal gezocht en ook gevonden.

Introductie scheiding

In de 14de minuut kwam de spits van Juliana alleen in het midden voor Keeper Dinand Stuifzandt die een goede redding nodig had om het eerste doelpunt te voorkomen en ook in de rebound was het Dinand die de redding bracht. Voorwaarts hanteerde te vaak de lange bal en werd het opbouwen belet door de goed staande middenvelders van Juliana. In de 21ste minuut werd wederom de lange bal gespeeld en dit maal kon Dinand de spits nog van het doel houden maar kon niet voorkomen dat de 0-1 werd binnen gewerkt. Op dat moment niet eens onverdiend voor Juliana. Na de 0-1 nam Voorwaarts goed over en had het betere van het spel. Juliana ging achteruit en hierdoor konden de middenvelders van Voorwaarts zich wat meer met het spel bemoeien. Er ontstonden kleine kansen en in de 28ste minuut vond Gert Dogger via een goede voorzet bij de 2de paal Wout Roelofs die er als de kippen bij was maar ongelukkiger wijze de paal raakte. Een sterke fase van Voorwaarts en in de 33ste minuut was het eindelijk raak. Bernd Bove kon ongehinderd voorgeven en Jordy Niks wist zich los te maken van zijn tegenstander en kon de bal netjes binnen koppen. Een terechte stand op dat moment 1-1. Even leek het er op dat Voorwaarts door kon drukken en voor de rust nogmaals te scoren echter Juliana hield stand en kon zelf ook nog via de counter gevaarlijk worden , maar tot de rust gebeurde er niet veel meer .
Na de thee was het wederom Voorwaarts wat goed begon vanaf het fluitsignaal voor de 2de helft werd de bal op het middenveld veroverd en Jordy Harms kon richting de 16 van Juliana hij wist zich vrij te spelen van de verdediger maar werd binnen de 16 geraakt op zijn voet , de scheidsrechter stond er goed bij maar beoordeelde het als niets en terwijl iedereen dacht aan een strafschop liet de scheids door spelen. De volgende fase van de wedstrijd was rommelig van beide kanten veel balverlies en weinig of geen kansen voor zowel Juliana als voor Voorwaarts. In de 62ste minuut werd Gert Dogger net buiten de 16 meter aangespeeld en op typerende wijze speelde hij 2 man voorbij en kon de 16 meter in dribbelen daar werd hij door een verdediger van Juliana van opzij geraakt net op het moment dat hij wilde uithalen , echter ook deze overtreding werd door de verder goed leidende scheidsrechter niet goed beoordeeld en wederom werd er geen strafschop toe gekend aan Voorwaarts. In de 65ste minuut werd Jordy Niks gewisseld door Tim Harms. De wedstrijd werd er niet beter op beide ploegen konden niet doordrukken Juliana zakte wat in om de counter te kunnen spelen en Voorwaarts wist zich niet voor te manifesteren en de druk op te voeren. In 73ste minuut wisten de middenvelder van Juliana de bal te veroveren en meteen diep te spelen naar hun spits , de verdediging stond niet goed en Dinand leek eerst uit te komen maar bedacht zich op het laatste moment waardoor hij net iets te ver voor de goal stond en de lob bal nog wel wist te raken maar net niet genoeg de stand stond op 1-2 voor Juliana. Trainer Beverdam moest wat en bracht voor de laatste fase Israel Basmaci voot Timo ter Braak om nog iets te forceren echter Juliana hield met piepen en kraken stand veel tijd werd er verdaan door bij elke aanraking te vallen , echter scheidsrechter Makkinga trok er zeker 8 minuten bij. In de blessure tijd werd Voorwaarts nog een paar gevaarlijk maar het mocht niet baten Na 98 minuten floot de scheids voor de laatste keer en kon Juliana 3 punten bij schrijven . Volgende week uit naar Drienelo hopen op een beter resultaat.