Uur u nadert voor Hout- en Hobbyclub

0
745

De Hout- en Hobbyclub richt zich tot de gemeenteraad van Twenterand bij het vinden van een oplossing voor haar financiële probleem. Een groep raadsleden is donderdagochtend op bezoek geweest bij de houtbewerkingsclub die nu nog actief is in kulturhus De Klaampe.

Door bezuinigingen op het sociaal-cultureel werk, was de Stichting Welzijn Twenterand (de huidige Stichting Zorgsaam Twenterand) gedwongen te snijden in haar uitgaven. Daarbij werd een streep gehaald door de activiteit van de Hout- en Hobbyclub in De Klaampe in Westerhaar. De huur van de ruimtes werd vorig jaar opgezegd. De Hout- en Hobbyclub valt formeel onder het welzijnswerk.(Tubantia)

Introductie scheiding

De mensen van de Hout- en Hobbyclub proberen met hulp van Loes Leemreize van de Stichting Zorgsaam Twenterand een oplossing te vinden. Het uur U nadert inmiddels omdat de huur is opgezegd en de club van zestien personen vooralsnog onvoldoende financiële middelen heeft haar activiteiten in september 2013 voort te zetten. De huur bedraagt 5.000 euro per jaar. De hout- en hobbyclub zou zelf 3.000 euro kunnen betalen.
Raadsleden van CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie en SGP willen zich inspannen om mee te denken over een oplossing. Volgens de partijen is een subsidie niet aan de orde, omdat daarmee een precedent zou worden geschapen. Wel zou het volgens de raadsleden mogelijk moeten zijn om de Hout- en Hobbyclub te betrekken bij sociaal-maatschappelijke activiteiten.

 

Meer over dit onderwerp vrijdag 5 april in de editie Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier