Uitslag eerste aanvraagronde ‘Westerhaar aan zet’ bekend

0
461

westerhaar-aan-zet.gifWalking football, een mobiele skatebaan, kosteloze deelname aan de avondvierdaagse en activiteiten voor Koningsdag: vier initiatieven in Westerhaar – Vriezenveensewijk ontvangen samen een bedrag van bijna € 30.000,- uit de subsidie ‘Westerhaar aan zet’. Volgens wethouder Jan Binnenmars laat dit zien dat het thema ‘Bewegen’ goed is gekozen door de inwoners: “Met Westerhaar aan zet doen we een beroep op de ideeën en inzet van inwoners en andere partijen uit het dorp. Het is indrukwekkend om te zien dat in deze eerste ronde meteen al zoveel enthousiaste mensen hier mee aan de slag zijn gegaan.”

In deze eerste ronde werden in totaal zeven aanvragen gedaan. “De activiteiten zijn zeer divers en laten zien dat er voor iedereen die wil bewegen, er een geschikte activiteit is. Maar er komen nog twee rondes,” aldus Binnenmars. “Dus er is nog volop kans. Deze ronde was in ieder geval veelbelovend.”

Vier initiatieven
De volgende vier verenigingen en organisaties ontvangen uit deze eerste ronde een subsidie vanuit ‘Westerhaar aan zet’: voetbalvereniging Voorwaarts (voor Walking football), jongeren met Stichting ZorgSaam Twenterand (voor de aanschaf van een mobiele skatebaan), Stichting Avond4daagse (voor o.a. kosteloze deelname avondvierdaagse) en Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk (voor activiteiten Koningsdag). Voor deze vier initiatieven wordt in totaal € 27.165,- subsidie verstrekt.

Introductie scheiding

Beoordeling
De eerste ronde, waarin inwoners, verenigingen en organisaties subsidie konden aanvragen, liep tot 1 april. Alle ideeën gericht op het thema ‘Bewegen’ waren welkom. Het totaalbedrag van de zeven aanvragen was € 61.565,-. Het subsidieplafond was € 30.000,- dus er moest een keuze worden gemaakt. De aanvragen zijn inhoudelijk beoordeeld door de ‘ambassadeurs’ van ‘Westerhaar aan zet’, vijf vertegenwoordigers van instanties uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Er is onder andere gekeken naar cofinanciering en de doelgroep van de activiteiten. Belangrijk is ook of op de lange termijn een effect wordt verwacht of dat de activiteiten stoppen na afloop van deze eenmalige subsidie.

Tweede en derde aanvraagronde
In 2016 zijn er drie rondes waarin aanvragen gedaan kunnen worden voor activiteiten gericht op meer beweging bij inwoners uit het dorp Westerhaar – Vriezenveensewijk. De tweede aanvraagronde loopt tot 1 september 2016. In deze ronde is er € 25.000,- voor initiatieven beschikbaar. De derde en laatste aanvraagronde loopt tot 1 december.

Aanvraag indienen
Aanvragen kunnen worden ingediend door het invullen van het aanvraagformulier op www.twenterand.nl/westerhaaraanzet. Op deze pagina staat ook meer informatie over de voorwaarden en criteria waarop de aanvragen worden beoordeeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier