Uitgerekend Roy de Lange beslist in laatste minuut de wedstrijd tegen Storica

0
903

logo-vv-voorwaarts-125.jpgZaterdag 25 januari was de tweede wedstrijd van 2014 in de competitie, tegen Storica uit Zwolle. Een team met technische en handige spelers.
Trainer Borkent kon over een complete selectie beschikken, geen blessure’s en de van een schorsing terug gekomen Mark Smelt kon starten in de basis. Om exact half 3 floot scheidsrechter Drenth voor het begin van de wedstrijd. Beide teams gingen vanaf het eerste moment er vol in, een hoog tempo en aan beide kanten snelle aanvallen. Echter was het Storica die de eerst 10 minuten de verdediging van Voorwaarts snel onder druk zette wat een paar keer tot balverlies leidde. Gelukkig zonder echt gevaarlijk te worden. Voorwaarts werd gevaarlijker en in de 17de minuut werd Gert op rechts weggestuurd. Hij kon een puike voorzet afleveren die door iedereen werd onderschat, behalve door Michel Lensen die hem onhoudbaar in schoot en de 1-0 was een feit.

Echter was dit blijkbaar voor Storica het sein om er nog een schepje bovenop te doen want de volgende fase in de wedstrijd was voor Storica. Voorwaarts werd steeds verder achteruit gedwongen en kwam er nog maar moeizaam uit. In de 28e minuut kreeg Storica een vrijetrap op 30 meter van het doel van Voorwaarts. De vrije trap werd netjes achter de verdediging neer gelegd en stonden er 2 spelers van Storica niet buitenspel. Oog in oog met Dinand Stuifzandt die de kopbal niet meer kon bereiken wist de speler van Storica de bal voor de keeper in het net te koppen en de 1-1 stond op het bord. Op dat moment was dat zeker niet onterecht. In de resterende tijd tot de rust ging het spel op en neer maar er werd niet meer gescoord. Wel was er nog een hachelijk moment. Een schot van Gert Dogger werd door de keeper los gelaten en wist de bal volgens vele spelers achter de doellijn weg te halen. De scheidsrechter die over het algemeen kort bij de situatie liep kon dit niet beoordelen en liet doorspelen.
Na de rust begon Voorwaarts goed er werd druk gezet op de verdediging van Storica. Het team kreeg enkele kleine kansen. In de 56e vond Gert Dogger de vrijstaande Michel Lensen die keihard op doel schoot. Onderweg werd de bal met de arm geraakt binnen de 16 meter dus de goed fluitende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Dit zijn ballen waar Gert Dogger wel raad mee weet dus Voorwaarts kwam op een 2-1 voorsprong. Na het doelpunt was het nog niet gedaan. De Zwollenaren gaven nog iets meer en de technische ploeg drong Voorwaarts ver terug. Vooral de nummer 17 was steeds gevaarlijk. Ook Voorwaarts bleef gevaarlijk. in de 62e minuut werd een prachtige aanval niet goed afgerond. Israel Basmaci, die de gehele wedstrijd een persoonloijke dekking had, raakte tot 2 keer toe de lat en via nog 2 mooie aanvallen wist de keeper van Storica tot 2 keer toe te reden. Ook Storica bleef gevaarlijk, het spel golfde op en neer. In de 67e minuut wist een speler van Storica in de 16 meter 3 man het bos in te sturen. Onderweg werd hij licht geraakt en ging hij handig naar de grond. Voor scheidsrechter Drenth voldoende om de bal op de stip te leggen. Deze kans lieten de Zwollenaren zich niet voorbij gaan en zette de stand op 2 – 2.
De fase na de 2-2 was rommelig. Beide teams wilden niet verliezen maar ook leek het zo dat ze geen onnodige risico’s meer wilden nemen. Terwijl de meeste toeschouwers dachten dat het duel zou eindigen in 2-2 kwam het moment van Roy de Lange. De Voorwaarts speler die al anderhalf jaar vecht om terug op niveau te komen was vlak voor tijd ingevallen. Een goede steekpass van Timo ter Braak bereikte Gert Dogger die de bal vanaf links halfhoog voor zette. Roy kwam richting de eerste paal en schoot de bal prachtig op een wonderbaarlijke manier achter de goalie van Storica in het net legde.
De ontlading was groot, de scheidsrechter floot kort daarna af en alhoewel Storica misschien wel iets meer verdiende was dit een prachtig slot voor Voorwaarts maar bovenal voor Roy de Lange. Het was een deel de hand van trainer Borkent die vertrouwen in hem houdt en hem in het veld bracht, een deel de hand van de medische verzorging en de hersteltrainer die hem helpen op niveau te komen maar bovenal is het Roy de Lange zelf die een ijzeren wil heeft en al anderhalf jaar aan het knokken is om terug te komen. Hij heeft het verdiend om dit keer de gevierde man van Voorwaarts te zijn.