Twenterand wil snoeien in groenbeheer

0
621

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand wil bijna 340.000 euro besparen op het groenonderhoud. Met name het groenbeheer in woonwijken wordt minder. In de centra van de dorpskernen blijft dat groenbeheer ‘goed’.

Buurtbewoners die het niet eens zijn met de nieuwe werkwijze, krijgen de gelegenheid om zelf een bepaald gedeelte van het openbare groen in onderhoud te nemen. Daarover wil de gemeente met betrokken buurten afspraken maken. In het gemeentecontact en op de website van de gemeente komt daarover informatie te staan. Het is nog niet duidelijk wanneer dat precies gaat gebeuren. Wel hebben zich al twee particulieren gemeld, die de handen wel uit de mouwen willen steken. De gemeente wil echter eerst de randvoorwaarden vaststellen.

Medewerkers van de sociale werkplaatsen Soweco en Larcom krijgen minder werk. Daarmee wordt 326.000 euro bespaard. In de voorstellen staat verder onder meer dat het bedrijfsleven het onderhoud van rotondes zou moeten overnemen. Daarvoor mogen bedrijven reclame maken op de betreffende rotonde. De gemeente zou daarmee 10.000 euro besparen. Ook het onderhoud op begraafplaatsen wordt naar een lager niveau gebracht, waarbij zogeheten ‘niet beeldbepalend’ groen minder vaak wordt onderhouden. De kosten op het afvoeren van groen wordt verminderd, daarover worden prijsafspraken met de afvalverwijderingsorganisatie Rova gemaakt. Er komt een extra verkoop van ‘snippergroen’, dat 15.000 euro kan opleveren. Sportclubs worden gestimuleerd om het groen op de sportparken zelf te onderhouden. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier