Twenterand verlicht buitengebied bewust

0
745

Informatieavond 2 februari 2012, gemeentehuis Vriezenveen

Net als de andere Twentse gemeenten gaat de gemeente Twenterand het buitengebied bewust verlichten. “Veel van de lantaarnpalen in het buitengebied zijn aan vervanging toe. Deze worden niet zomaar vervangen, maar er wordt bewust gekeken naar wat wel en niet nodig is. In het buitengebied wil de gemeente Twenterand verlichting verwijderen die er niet staat voor de verkeersveiligheid, die uiteraard niet in gevaar mag komen. De meeste kruisingen in het buitengebied blijven verlicht. Datzelfde geldt voor verlichting bij groepjes woningen.” Zegt wethouder Koster.

Introductie scheiding

Op donderdag 2 februari wordt in het gemeentehuis in Vriezenveen een informatieavond gehouden over licht en donker in het buitengebied. De avond begint om 19.00 uur. Inwoners worden van harte uitgenodigd voor de informatieavond om hun mening te laten horen. Meepraten kan ook op www.twenteverlichtbewust.nl. Dit kan vanaf 3 februari 2012 gedurende 3 weken. Per straat kan een reactie gegeven worden, niet op lichtmastniveau.
Steekhoudende argumenten neemt de gemeente mee in de planning en uitvoering van het project.

In het buitengebied van Twenterand staan ongeveer 1.100 lantaarnpalen met allemaal een levensduur van 40 jaar. Per jaar verbruiken ze ongeveer 150.000 kWh. Veel zijn er inmiddels aan vervanging toe. De lantaarnpalen worden niet zondermeer vervangen; er wordt bewust gekeken of verlichting op die plaats wel zinvol en nodig is.

 

 

Binnen bebouwde kom
In eerste instantie richt de gemeente Twenterand zich op het buitengebied. Binnen de bebouwde kom is op veel plaatsen de verlichting door energiezuinige lampen vervangen. Tevens speelt de verkeersveiligheid meer mee dan in het buitengebied vanwege intensief gebruik van de openbare ruimte.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier