Twenterand pakt illegale reclame aan

0
661

logo-gemeente.jpgKomende maanden gaat de gemeente Twenterand actief controleren op illegale reclame uitingen. Dit komt voort uit een aangepaste beleidsregel over reclame-uitingen waarover het college van burgemeester en wethouders binnenkort een besluit neemt.

Vanwege veranderde wet- en regelgeving moest de beleidsregel geactualiseerd worden. Dat is nu gebeurd. De aanpassingen in het beleid sluiten volgens burgemeester Visser naadloos aan op de recente oproep uit de Twenterandse middenstand om strenger toe te zien op reclame-uitingen. “Wij waren al bezig met de herziening van de regels, zodat we daar nu ook actief op kunnen gaan controleren.”

De laatste tijd worden de gemeentelijke publicatieborden steeds meer gebruikt voor reclame. Op deze borden kunnen evenementen worden aangekondigd door stichtingen en/of verenigingen, maar ze zijn niet bestemd voor commerciële doeleinden. “Het aangepaste beleid gaat verder dan alleen die borden,” aldus Visser. “We letten op alle uitingen van reclame binnen onze gemeente.”

De eerste controle wordt vooraf aangekondigd om burgers, bedrijven en instellingen de tijd te geven illegale reclame weg te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier