Twenterand een zichtbare Millenniumgemeente

0
652

rtemagicc_mill_gemeente_button_86Gemeente Twenterand hangt Millenniumborden op in kernen Twenterand een zichtbare Millenniumgemeente

Het was al door burgemeester Koetje in zijn nieuwjaarsrede aangekondigd. De gemeente Twenterand wil werk maken van de campagne Millenniumgemeente. Dit is een campagne van de vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Met deze campagne ondersteunt de VNG de acht doelen van de Verenigde Naties welke zijn vastgesteld tijdens de zogenoemde Millenniumtop in september 2000. Deze doelstellingen zijn onder meer gericht op de bestrijding van armoede en honger, ongelijkheid tussen man en vrouw en milieuverontreiniging. Ook het verbeteren van de toegang tot het onderwijs wereldwijd en het terugdringen van kindersterfte zijn belangrijke millenniumdoelen.

De gemeenteraad heeft in 2007 besloten de campagne van de VNG te ondersteunen en is op 17 oktober 2007 officieel Millenniumgemeente geworden. Twenterand behoort daarmee tot de groep van 52 Nederlandse gemeenten die de Millenniumdoelen ondersteunen.

Zichtbare millenniumgemeente
De volgende stap die de gemeente Twenterand hierin zet is het zichtbaar maken dat Twenterand een Millenniumgemeente is. De komende tijd zal elke grote kern van onze gemeente (Vroomshoop, Vriezenveen, Den Ham en Westerhaar-Vriezenveensewijk) bij één van de invalswegen worden voorzien van een Millenniumbord. Iedereen die op deze invalsweg de kern binnenrijdt, ziet dat de gemeente Twenterand de doelstellingen van de VN onderschrijft en daadwerkelijk acties onderneemt deze doelstellingen te halen.

Als eerste kern is Vroomshoop aan de beurt. Op 11 februari a.s. om 16.00 uur zal door burgemeester Koetje, in bijzin van vertegenwoordigers van de raadspartijen het millenniumbord opgehangen worden bij het kombord aan de Vriezenveenseweg. De andere drie kernen volgen:
* 18 februari om 16.00 uur: Den Ham aan de Ommerweg.
* 5 maart om 16.00 uur: Vriezenveen aan de Aadorpweg.
* 10 maart om 16.00 uur: Westerhaar aan de Sibculoseweg. Tevens zal op korte termijn de gemeente de Twenterandse samenleving benaderen met suggesties om de Millenniumdoelen op lokaal niveau te ondersteunen. (Nieuwsbank)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier