Twenterand doet mee met Wecycle-actie

0
840

twenterand.jpgOp Koningsdag verkopen veel kinderen oude spullen op de rommelmarkt. Mochten er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn, gooi ze dan niet weg, maar lever ze later in bij de milieustraat in Vroomshoop. Zo zorgen we er samen met Wecycle voor dat deze worden gerecycled. De eerste honderd inleveraars krijgen bovendien gratis het spannende jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’.

Vanaf woensdag 30 april kun je oude elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen inleveren bij de milieustraat aan de Aziëlaan 14 in Vroomshoop. Openingstijden: woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Behalve dat de eerste honderd inleveraars gratis het spannende jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ krijgen, worden er ook 500 kanskaarten uitgedeeld. Daarmee maakt u kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

Bespaar grondstoffen
Recycling is heel belangrijk.

Introductie scheiding

Want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons. Ook komen schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Kleine elektrische apparaten worden via Wecycle voor meer dan 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen.

 

Om te kunnen recyclen moeten apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt ruim twee kilo per persoon in de vuilnisbak. Zonde, want zo gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil de gemeente Twenterand dit tegengaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier