Topper tegen DZSV gaat verloren.

0
929

vvvoorwaartslogoOp zaterdag 1 november moest Voorwaarts aantreden in Dinxperlo tegen koploper DZSV. De wedstrijd had nog een extra lading doordat de winnaar van deze wedstrijd de eerste periode titel binnen zou halen. Door het onverwachte verlies van DZSV twee weken geleden tegen Juliana `32 hadden de Westerhaarders nog een kans op de eerste periode titel.

Voorwaarts begon nerveus aan de wedstrijd en zat niet lekker in het spel. DZSV daarentegen liet van quitte af aan merken dat zij voornemens waren de drie punten in Dinxperlo houden. Na enkele minuten kreeg Voorwaarts meer vat op het spel en kwam zelf ook wat meer aan voetballen toe. De eerste aanvallen aan Westerhaarse zijde begonnen zich te ontplooien. Na tien minuten werd er een vloeiende aanval over links uitgevoerd. Gerran Protzman gaf een goede voorzet op Mark Smelt en deze laatste schoot rakelings naast. Halverwege de eerste helft kwam Voorwaarts goed weg, de bal kon ternauwernood verwerkt worden tot een hoekschop. In de 28ste minuut veroverde Robin Smits de bal op het middenveld en hij stuurde Gert Dogger diep. De Westerhaarse goaltjesdief liet deze kans niet onbenut en bracht de 0-1 op het scorebord. Na dit doelpunt zette DSZV nog meer aan en het doelpunt laat niet lang op zich wachten. Na 9 minuten kwamen ze weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Jeffrey Kraaijenbrink. Hiermee was de ruststand bereikt.

Hoofdtrainer Tonnie van Veen vervieng in de rust Wout Roelofs voor Israël Basmaci. Na de thee begon Voorwaarts feller aan de wedstrijd. De zojuist in gevallen linkerspits Basmaci bracht al na twee minuten Voorwaarts op een 1-2 voorsprong met een prachtig schot in de rechterkruising. Wederom wisten de Westerhaarders de voorsprong niet vast te houden. Drie minuten later wat het alweer 2-2, door een doelpunt van Daniël Schepers. De wedstrijd begon zich vanaf dit moment echt te ontpoppen en beide ploegen gingen aanvallender spelen waardoor er ruimte ontstond. Veel te snel lag de 3-2 voor DZSV in het net, na een blunder van de Voorwaart goalie. Hierdoor moest Voorwaarts nog meer op risico`s nemen. DZSV maakte hier handig gebruik van een kreeg kansen om de wedstrijd al vlot op slot te kunnen gooien. Gelukkig voor Voorwaarts werd in de 68ste minuut een doelpunt van DZSV afgekeurd voor buitenspel. Vier minuten later was het Mark Ekkel die zijn schoot het aluminium zag treffen. DZSV bleef gevaarlijk. Elf minuten voor tijd was het Jan Peter Ekkel die zijn ploeg nog in de race hield door een prima redding te verrichten. Maar een minuut later gebeurde dan toch het onvermijdelijke en was het Jeffrey Kraaijenbrink zijn tweede doelpunt van de middag maakte (4-2). De wedstrijd was vanaf dit moment gespeeld. In de slotfase was Gert Dogger nog wel dicht bij een doelpunt, maar de Dinxperlose doelman liet geen doelpunt meer toe.

Door deze overwinning ging de eerste periode titel dus naar DZSV en kijkend naar het spel van de Dinxperloers streven ze dit seizoen een hoger doel na, namelijk het kampioenschap. Voorwaarts kon aardig partij bieden maar DZSV was als geheel beter en de beste ploeg die de Westerhaarders tot nu toe in de competitie hebben getroffen. Volgende speelt Voorwaarts een thuiswedstrijd tegen BZSV de Blauwwitters uit Borne. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14:30 uur.