Theater Turf organiseert het Sagenfestival in het Veenmuseum ‘Vriezenveenseveld’ in Westerhaar.

0
2539

Theater Turf organiseert het Sagenfestival dit jaar op zaterdag 31 augustus in het Veenmuseum ‘Vriezenveenseveld’ in Westerhaar.
In verband met de feestelijkheden rond ‘Vriezenveen 650 jaar’, die zich midden september afspelen, is het vertelfeest van Theater Turf dit jaar verplaatst naar eind augustus.
Natuurlijk zijn er weer veel spannende vertellingen en mooie muziek, gemixt met gezelligheid in en rondom de veenhuisjes. De verhalen worden deze keer verteld door Jan Bornerbroek, de bekende verhalenverteller over mysteries rond de boerderij in de historie. In het winkeltje op het achterste deel van het Veenmuseum vertelt hij zijn verhaal met behulp van een beamer, om de bijbehorende beelden te laten zien. Jan wordt daarbij afgewisseld door stemmig harpmuziek van Brechje Flake.
Ook komt naar dit mooie stukje natuurgebied met de nagebouwde veenhuisjes in de Engbertsdijkvenen het ‘Trekkermeisje’ van Vriezenveense origine: Manon Ossevoort. Manon werkt momenteel hard aan haar tweede boek dat in oktober uit moet komen. Zij heeft nu dan ook ongetwijfeld heel wat spannende verhalen te vertellen aan het publiek.
Rasverteller Hidde Visser is eveneens deze avond weer te horen. Iets verderop tussen het winkeltje en de schaapskooi staat het verlichte veenhuisje waar hij zijn verhalen vertelt. Visser heeft ongetwijfeld ook nu weer humoristische sagen voor het publiek, die duidelijk maken hoe het vroeger soms toeging in het ‘gewone’ leven.
Natuurlijk is er ook zoals altijd weer heksensoep te krijgen. Een goedmoedige heks zorgt voor de verkoop hiervan in de boerderij. Toch liever koffie, chocolademelk of limonade? Dat kan op het terras. Hier speelt ook nog de accordeongroep ‘De Jennechies’ uit Wierden gezellige en stemmige liedjes.
Er is dus van alles te beleven en voor de basisschooljeugd organiseert Theater Turf nog een wedstrijd: kom verkleed naar het Sagenfestival en de jury loopt rond en bepaalt welke drie kinderen de mooiste drie creaties hebben gemaakt. Voor deze drie winnaars is er een mooie prijs. Bij de ingang van het Veenmuseum verwelkomen Altine Neijman en Bea van Dijk, gestoken in historische kledij, het publiek en zij verkopen daar de toegangskaartjes. De kinderen die mee willen doen met de wedstrijd, kunnen hier een sticker met een nummer krijgen. De jury noteert tijdens het Sagenfestival de nummers van de mooist verklede kinderen. Aan het eind is de prijsuitreiking.
Dat wordt 31 augustus dus genieten en lekker wandelen door het Veenmuseum. Aangeraden wordt wel om goede wandelschoenen aan te trekken, maar het treintje dat de hele avond rondrijdt, brengt de bezoekers natuurlijk ook probleemloos naar de plek van keuze.
Het Sagenfestival is van 19.00 tot 21.00 uur. Volwassenen betalen € 5,00 voor een entreekaartje, basisschooljeugd en kleuters mogen gratis genieten van het spektakel. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de site www.theaterturf.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier