The King of Rock n Roll komt naar Vliegerfeest Twenterand

0
949

img-0269-kopie.jpgOp 4 en 5 juli organiseert Stichting Vliegerfeest Twenterand haar zesde internationale vliegerfeest.
Bijna 350 vliegeraars uit binnen en buitenland komen hun indrukwekkende vliegers van reusachtige en kleine afmetingen laten zien aan de rand van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een deel van de vliegers wordt tentoongesteld op het vliegerterrein of in de expositietent, maar ook zullen vele veelal zelfgebouwde vliegers de lucht in gaan.

Het thema dit jaar is muziek en de expositie tent is ingericht met vele verschillende vliegers met afbeeldingen van nationale en internationale artiesten.

Als je het over bekende artiesten hebt mag The King of Rock&Roll natuurlijk niet ontbreken. Frank Steinert uit Berlijn neemt zijn nieuwe vlieger mee waar hij al meerder prijzen mee heeft gewonnen. Een Elvis van 18 meter lang, gemaakt van ruim 400 m2 stof, waar hij 3 maanden aan gewerkt heeft.
Er is ook live muziek. Muziekverenigingen SDG (Westerhaar) en Juliana (Den Ham) zullen zaterdagmiddag hun repertoire laten horen tijdens het vliegerfeest en dweilorkest de Zwabbers brengt nog meer leven in de brouwerij.

De organisatie probeert de passie van het vliegeren over te brengen aan de jeugd. Zo kan men een vlieger winnen met de RaboRoute (speurtocht op het vliegerterrein) en staan er op gezette tijden vliegeraars klaar om de winnaars uit te leggen hoe die op te bouwen en in te stellen voor verschillende wind omstandigheden.

Introductie scheiding

 

Naast het vliegeren is er ook voldoende animatie. Voor de kinderen zijn er workshops waarbij ze hun eigen vlieger kunnen maken en die ook meteen kunnen uitproberen. U kunt ook een gratis revolution-clinic volgen om vliegers met 4 lijnen leren te besturen. Revolution vliegeraars gebruiken een 4-lijns-besturingssysteem waarmee je de mogelijkheid hebt de vlieger te versnellen, te vertragen en zelfs in de lucht te stoppen (opgave via de website). Verder onder meer springkussens, ballonnenclown, schminken, puzzeltocht (RaboRoute) en natuurlijk zijn er weer de ‘snoep- en knuffeldroppingen’ Neem je eigen kleine knuffel mee en laat hem vanuit een vlieger springen met een parachute en je krijgt dan een springdiploma.

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma:
Om 19.00 uur wordt er een veiling gehouden. Vliegeraars zijn gevraagd om vliegerspullen beschikbaar te stellen. Wilt u voor de vakantie nog een mooie vlieger kopen dan is hier de mogelijkheid. De opbrengst wordt volgend jaar weer gebruikt om de passie over te brengen naar de jeugd. Hierna is er weer een avond/nacht show waar verschillende vliegers het terrein over komen en worden dan verlicht met lampen onder begeleiding van toepasselijke muziek.

Dus u leest het al liefhebbers van vliegeren, vliegers, muziek en vrolijke kunstwerken kunnen ook dit jaar hun hart ophalen aan Leidijk-Oost 40 in Westerhaar- Vriezenveensewijk

Entree en parkeren is gratis.
Meer informatie op www.vliegerfeesttwenterand.nl

img-0269-kopie.jpg 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier