Succesvolle samenwerking Gemeente en Sportplatform Twenterand

1
862

twenterand.jpgSportplatform Twenterand heeft in samenwerking met de gemeente Twenterand een uitwerking gemaakt van de Sport- en Stimuleringsimpuls voor basissportverenigingen in de gemeente Twenterand. Aanleiding voor deze Sport- en Stimuleringsimpuls was de ‘€ 1,- regeling’ van de provincie Overijssel. Voor de gemeente Twenterand betekent dit in totaliteit een subsidie van
€ 67.858,-. Dit geld moet ingezet worden om minimaal 75% van de bewoners binnen de gemeente Twenterand actief te laten bewegen.

Op 12 december 2012 hebben Provinciale Staten ingestemd met een investering van € 2.275.336,- ten behoeve van de ‘€ 1,- regeling breedtesport 2013-2014′, waarbij in 2013 en in 2014 aan de gemeenten jaarlijks € 1,- per inwoner voor breedtesport beschikbaar wordt gesteld.

Introductie scheiding

Bewegen in Twenterand
Alle basissportverenigingen zijn aangeschreven en uitgedaagd om voorstellen in te leveren. De voorstellen waren verdeeld over 2 categorieën:
A. Een sportimpuls tot maximaal een bedrag van € 5.000,-
De Sportimpuls heeft als doel om nieuwe sportactiviteiten aan te bieden of bestaande activiteiten aan te bieden aan een nieuwe doelgroep.
B. Een stimuleringsimpuls tot maximaal een bedrag van € 1.000,-
De Stimuleringsimpuls is voor verenigingen die al een sportaanbod hebben voor specifieke doelgroepen. Deze impuls heeft als uitdrukkelijk doel om het huidige sportaanbod voor specifieke doelgroepen te versterken.

Uiteindelijk zijn er voor de sportimpuls zeven initiatieven ingediend en toegekend voor een totaalbedrag van € 29.000,-. Voor de stimuleringsimpuls zijn twintig initiatieven ingediend en toegekend voor een totaalbedrag van € 19.985,-. Voor het resterende subsidiebedrag zijn sportplatform en gemeente nog in overleg om ook dit deel te laten bijdragen aan de sportstimulering in Twenterand.

De activiteiten vinden plaats tot uiterlijk 31 december 2014. Bij publiciteit over de activiteit wordt de bijdrage van de provincie zichtbaar d.m.v. plaatsing van het logo van de provincie.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier