Subsidie voor het Ondernemershuis Twenterand

0
584

logo-gemeente.jpgHet Ondernemershuis Twenterand, de broedplaats voor startende ondernemers, krijgt van de gemeente Twenterand een subsidie van € 25.000,-. Private partijen hebben ook bijdragen verleend. Met dit geld kan het Ondernemershuis Twenterand in de komende drie jaren haar activiteiten financieren. Wethouder Martha van Abbema is blij met het Ondernemershuis: “Het Ondernemershuis is een beproefd concept in andere gemeenten. Zo’n professioneel netwerk werkt enorm stimulerend voor startende ondernemers, een sterk initiatief van ondernemers in onze gemeente.”

Het Ondernemershuis Twenterand is een initiatief van de Industriekring Vroomshoop (IKVO) en Bedrijven Belang Vriezenveen (BBV) i.s.m. de gemeente Twenterand. Basis vormt het Twenterands Economisch Stimuleringsplan.

Steeds meer mensen starten een eigen onderneming of zijn bezig met plannen voor een eigen bedrijf. IKVO, BBV en de gemeente willen de startende zelfstandige professionals (zp’ers) een flinke steun in de rug geven door een locatie te bieden waarmee ze een vliegende start kunnen maken. Deze locatie is het Ondernemershuis Twenterand aan de Weitzelweg nummer 6 in Vriezenveen.

Introductie scheiding

Coördinatie en bestuur
In het Ondernemershuis Twenterand komen in eerste instantie zo’n tien werkplekken en een aantal spreekkamers. De afgelopen maanden is er door het bestuur en coördinator Renate Eggengoor intensief gewerkt aan de realisatie van het Ondernemershuis. Het Ondernemershuis gaat fungeren als een kweekvijver voor startende ondernemers die elkaar inspireren, versterken en daar waar mogelijk samen opdrachten voor klanten uitvoeren. De onderlinge samenwerking zal de sleutel tot succes moeten worden. Het ondernemershuis heeft een sterke netwerkfunctie en daarom worden er regelmatig bijeenkomsten en activiteiten gepland. Hiermee biedt het ondernemershuis Twenterand ondernemers de mogelijkheid kennis met elkaar te delen.

Informatie
Het Ondernemershuis Twenterand is onlangs met haar activiteiten gestart. In november wordt het Ondernemershuis Twenterand officieel door wethouder Martha van Abbema geopend. Ondernemers die nu al interesse of vragen hebben, kunnen contact opnemen met Renate Eggengoor, coördinator Ondernemershuis Twenterand, tel. 06-25558659 of via e-mail R.eggengoor@outlook.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier