STOP . . . . . geen doekjes en vast afval in het toilet!!

0
651

Het komt steeds vaker voor dat rioolpompen verstopt raken doordat vast afval zoals schoonmaakdoekjes, maandverband, voorbehoedsmiddelen, ondergoed en dergelijke door het toilet worden gespoeld. Door deze materialen raken de pompen verstopt en stagneert de afvoer van rioolwater. Het oplossen is kostbaar en tijdrovend.

Alleen toiletpapier, keukenrol en sinds kort ook vochtig toiletpapier mag je door het toilet spoelen. Let wel je mag geen vochtige toiletdoekjes door het toilet spoelen. (Schoonmaak)doekjes zijn vast afval en is niet afbreekbaar. Dit hoort thuis in de afvalbak.

Alles wat je in de gootsteen of door de wc spoelt, komt in het riool terecht. In de meeste gevallen is het riool daar ook voor bedoeld, maar in sommige gevallen juist niet. En dan is het schadelijker dan je denkt. Doekjes hopen op en dit leidt tot verstoppingen bij je thuis die vaak alleen door een ontstoppingsbedrijf verwijderd kunnen worden. Ook verderop in het riool kunnen allerlei problemen ontstaan, zoals vastgelopen pompen en verstopte roosters.

Wat wel en niet in het riool kan en wat je wel met je afval doet, lees je op www.nederlandleeftmetwater.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier